Dit is het beste restaurant van Brabant volgens 'Lekker'

30 oktober 2017 om 09:16
nl
Restaurant Tribeca in Heeze is het hoogst genoteerde Brabantse restaurant in de top honderd van het culinaire vakblad Lekker. Tribeca staat in de prestigieuze lijst op plaats zeven. "Dit restaurant van Jan en Claudia Sobecki is geweldig", laten de juryleden weten.
Profielfoto van de Bekker Peter
Geschreven door
de Bekker Peter

Het restaurant in Heeze stijgt dertien plaatsen tegen opzichte van de lijst van vorig jaar.

De Lindehof
Tribeca neemt de titel 'Beste Brabantse restaurant in Lekker' over van De Lindehof in Nuenen. De Lindehof stond vorig jaar op plaats tien en nu op plaats negen. "Soenil Bahadoer brengt zijn gasten in vervoering met zijn exotische gerechten", complimenteert de jury van Lekker de Nuenense chef-kok.

In de top 20 van 'Lekker' staat nog een derde Brabants restaurant: het Cordial in Oss. Dat is plaats vijftien toebedeeld.

Nieuw
Twee Brabantse restaurants zijn nieuw in de top 100: Vista in Willemstad komt binnen op plek 95, Zout& Citroen in Oosterhout komt uit op plaats 83.

In de Lekker-gids staan in totaal vijfhonderd restaurants. Om de ranglijst samen te stellen, bezoekt een team van professionele proevers anoniem de verschillende restaurants.

De Brabantse restaurants in de top 100

7.  Tribeca (Heeze)
9.  De Lindehof (Nuenen)
15. Cordial (Oss)
32. Treeswijkhoeve (Waalre)
34. Avant-Garde van Groeninge (Eindhoven)
49. Wollerich (Sint-Oedenrode)
63. Mijn Keuken (Wouw)
70. De Karpendonkse Hoeve (Eindhoven)
74. Wolfslaar (Breda)
79. De Zwaan (Etten-Leur)
83. Zout& Citroen (Oosterhout)
87. De Luytervelde (Eindhoven)
95. Vista (Willemstad)
97. By Pascal (Oosterhout)

De top 10 van 'Lekker'

1.  De Librije (Zwolle)
2.  Inter Scaldes (Kruiningen)
3.  Ciel Blue (Amsterdam)
4.  De Leest (Vaassen)
5.  FG Restaurant (Rotterdam)
6.  Librijes zusje (Amsterdam)
7.  Tribeca (Heeze)
8.  Joelia (Rotterdam)
9.  De Lindehof (Nuenen)
10. Beluga Loves You (Maastricht)

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.