Moerdijkers voelen zich belazerd en halen verhaal bij de provincie over windmolens - Omroep Brabant

Moerdijkers voelen zich belazerd en halen verhaal bij de provincie over windmolens

30 oktober 2017 om 22:33 • Aangepast 20 november 2020 om 20:55
nl
Een groep Moerdijkers heeft maandagavond actie gevoerd tegen de komst van windmolens in hun gemeente. Ze voelen zich belazerd. Daarom zijn ze verhaal gaan halen tijdens een besloten informatieavond van de provincie in Zevenbergschen Hoek. Die was bedoeld voor mensen die direct in de buurt van een windmolen komen te wonen. "Dat doen wij toch ook", schertste een Moerdijkse vrouw.
Profielfoto van Dirk Verhoeven
Geschreven door
Dirk Verhoeven

"Moerdijk ligt al in zo’n rothoekje. Het industrieterrein, uitbreiding van de spoorbaan, ingeklemd tussen twee snelwegen en nu dit weer", somt een van de Moerdijkers op.  Maar dat de windmolens er komen is misschien nog niet het ergste. "Ik ben het meest boos omdat er andere verwachtingen zijn gewekt."

Wergroepen
Een jaar lang spraken burgers in werkgroepen met de provincie over elf varianten waar de windmolens zouden kunnen komen. Afgelopen donderdag, toen het besluit bekend werd gemaakt, bleek er ineens een twaalfde variant. De gemeente Moerdijk kijkt straks tegen  tien windmolens aan van zo’n 210 meter hoog.

Wachten op privacy instellingen...

"Alle werkgroepen zijn gewoon genegeerd, terwijl er een gedragen voorstel lag. Vervolgens lapt de provincie alles aan zijn laars en gaat gewoon zijn eigen gang", aldus Wim de Pijper van Burger Belangen Moerdijk.

Moerdijk
De provincie had al gehoord van de actie van de Moerdijkers. Ze werden dan ook ontvangen met een kopje koffie en in een zaaltje te woord gestaan. Echt vuurwerk werd het niet. "Laat die gedeputeerde het dan zelf maar eens uit komen leggen in Moerdijk", was de wens. Daar was de vertegenwoordiger van de provincie het wel mee eens en dat gaat hij voorleggen aan gedeputeerde Erik van Merrienboer.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.