Man die Joeri Edelijn doodstak moet nu ook 29.000 euro schadevergoeding betalen

31 oktober 2017 om 14:02
nl
Thomas van der V. heeft dinsdag in hoger beroep opnieuw tien jaar celstraf gekregen omdat hij Joeri Edelijn uit Oss heeft doodgestoken. De 27-jarige man uit Uden moet ook een schadevergoeding van 29.000 euro betalen aan de vriendin van het slachtoffer.
Profielfoto van Bart Elzendoorn
Geschreven door
Bart Elzendoorn

Van der V. werd vorig jaar door de rechtbank veroordeeld tot een gevangenisstraf van tien jaar. Tegen die straf ging hij in hoger beroep. De celstraf blijft hetzelfde, maar de Udenaar moet nu ook een flinke schadevergoeding betalen.

De medeverdachte uit Erp kreeg acht maanden cel. Hij ging ook tegen die straf in beroep, maar dat beroep werd tijdens het proces bij het hof weer ingetrokken. De man sloeg Edelijn die bewuste nacht meerdere keren.

Ruzie
Edelijn werd in mei 2015 tijdens een uitgaansavond doodgestoken op de Markt in Uden. Edelijn en Van der V. hadden eerder ruzie gekregen nadat ze tijdens het stappen tegen elkaar waren gebotst. De fatale steekpartij had een grote impact op de mensen in Uden. Op de plek waar Edelijn werd doodgestoken, ontstond een grote bloemenzee.

Tijdens de rechtszaak vorig jaar maakte de vriendin van Edelijn gebruik van haar spreekrecht. "De glans in het leven is er vanaf", zei ze toen. De woorden maakten indruk op Van der V., die moest huilen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.