Helmond Sport speelt over vier jaar in nieuw stadion

1 november 2017 om 08:46 • Aangepast 20 november 2020 om 20:54
nl
Helmond Sport krijgt definitief een nieuw stadion, waar vanaf het seizoen 2021-2022 gespeeld gaat worden. De gemeenteraad stemde dinsdagavond in met de plannen. Sportpark De Braak krijgt na vijftig jaar eindelijk een metamorfose.
Profielfoto van Maaike Cnossen
Geschreven door
Maaike Cnossen

Het moet een multifunctioneel sportcentrum worden, waar ook omliggende amateurverenigingen terecht kunnen. Daarnaast komt er ruimte voor praktijkonderwijs en wordt een grote sporthal gebouwd waar in de toekomst internationale wedstrijden gespeeld kunnen worden.

Wachten op privacy instellingen...


'Geweldig nieuws'
“Dit is geweldig nieuws”, vertelt algemeen directeur Marcel van den Bunder. “We gaan er vol voor met alle partijen.” De discussie over een nieuw sportpark speelt al jaren. “We zijn zeker een jaar of zestien met allerlei verschillende projecten bezig geweest. Die hebben het allemaal niet gehaald. Maar we hebben het beste voor het laatst bewaard.”

Ook bij de supportersvereniging van Helmond Sport is de vlag uitgegaan. Voorzitter Erik van Kilsdonk is blij dat de kogel door de kerk is. Hij is niet bang dat De Braak plaats gaat maken voor een zielloos stadion. "Ik heb er alle vertrouwen in dat het toch een gezellig stadion gaat worden en dat wij als supportersvereniging hierbij betrokken zullen worden. Of we nu meteen aan de eredivisie moeten denken? Daar waren we vorig seizoen toch ook al dichtbij? Feit is wel dat de club in de toekomst minder geld kwijt is voor het stadion, waardoor er meer geld vrijkomt voor het spelersbudget."

School verhuist
Het Dr. Knippenbergcollege, gevestigd aan de Nachtegaallaan, verhuist naar de plek waar nu de velden van amateurvereniging MULO liggen. Het schoolgebouw biedt straks plaats aan 1600 leerlingen die van alle omliggende sportfaciliteiten gebruik kunnen maken.

Het is de bedoeling dat Helmond Sport in het seizoen 2021-2022 zijn eerste wedstrijden in het nieuwe stadion speelt. Een jaar eerder moet het schoolgebouw van het Knippenbergcollege in gebruik zijn. Totale kosten: 55 miljoen euro.

Eigen jeudgopleiding
Vooruitlopend op het nieuwe stadion start Helmond Sport volgend seizoen weer met een eigen jeugdopleiding. “We denken dat er voldoende talent in Helmond en omgeving zit”, zegt Van den Bunder. De afgelopen twee jaar werkte de club samen met VVV-Venlo op dit gebied.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.