Nieuw Radio4Brainport zendt uit in het Engels om expats wegwijs te maken - Omroep Brabant

Nieuw Radio4Brainport zendt uit in het Engels om expats wegwijs te maken

1 november 2017 om 14:21
nl
Radio4Brainport is begonnen met uitzenden in de regio Eindhoven. Heel ouderwets, op de middengolf 747 AM, en eigentijds via een internetstream en experimenteel via digitale radio DAB-plus. Het station richt zich op tienduizenden expats en buitenlanders (of 'ínternationals' zoals het radiostation ze noemt).
Profielfoto van Rene van Hoof
Geschreven door

"Wij willen mensen helpen om zich te binden aan de regio en hun weg hier te vinden", zegt Jean Paul Linnartz van Radio4Brainport. De zender heeft Engelstalige programma's. De programma's zijn voor de groeiende groep 'internationals' in Eindhoven, maar ook voor internationaal georiënteerde 'locals'. 

Sinds een week is het nieuwe radiostation ook op de middengolf te horen. Op 747 khz AM. Nu nog tijdelijk vanuit Aalst. Er wordt nog gezocht naar een goede plek voor een grote antenne, die voor een middengolfzender nodig is.

Geen studio
Een studio heeft het nieuwe radiostation niet. De medewerkers maken hun programma's thuis en leveren die aan vanuit de cloud. De tijd van met je platenkoffertje op de bagagedrager naar de studio fietsen is volgens Linnartz voorbij. "Een studio is niet nodig".

De nieuwe zender laat ook reportages horen. "Hoewel de medewerkers radio als hobby hebben willen wij wel kwalitaief goede radio maken", zegt Jean Paul. Reacties zijn er tot nu toe weinig.

Buizenradio
Wel was er een oud Philips-medewerker die blij was dat er weer iets te horen was op zijn oude buizenradio met middengolf. Radio4Brainport zoekt nog medewerkers.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.