Ex-wethouder die blogger uitmaakte voor 'dorpsgek' keert terug in de Steenbergse politiek

2 november 2017 om 14:37
nl
Vincent van den Bosch, de ex-wethouder die opstapte nadat hij een plaatselijke blogger uitmaakte voor dorpsgek, komt terug in de Steenbergse politiek. Hij volgt vertrekkend D66-raadslid Hanneke Somers op. Volgende week donderdag wordt hij geïnstalleerd.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Somers stapte maandag per direct op onder meer omdat ze het niet eens was met haar onderste plaats op de kieslijst voor de aankomende verkiezingen. D66-lijsttrekker Eric van der Spelt: "We hadden het echt niet zien aankomen. We merkten wel wat strubbelingen, maar dit is onverwacht. Ook omdat ze is opgestapt voordat de kieslijst door de leden is goedgekeurd."

Omdat de Kieswet dan in werking treedt, is het eerstvolgend lid van D66 aan zet haar op te volgen. Dat is Van den Bosch en hij heeft de zetel aanvaard. Van den Bosch was lid van D66, maar zat niet in de raad.

Somers laat weten dat het niet alleen om haar plaats op de kieslijst gaat. "Het gaat om het door mij ervaren gebrek aan transparantie en integriteit. Er is een totaalgebrek aan enig verantwoordelijkheidsgevoel voor het politieke klimaat in Steenbergen", zegt Somers. "Juist in Steenbergen, maar feitelijk overal, is transparantie een voorwaarde voor de geloofwaardigheid van de politiek. Maar deze transparantie is naar de kiezers in Steenbergen totaal afwezig."

'Met de dood bedreigd'
Vincent van den Bosch is omstreden omdat hij in 2015 wethouder was en opstapte. Hij had een plaatselijke journalist geduwd, geïntimideerd en uitgemaakt voor dorpsgek. Dit stond op film en kwam op YouTube terecht. Het filmpje werd binnen korte tijd meer dan honderdduizend keer bekeken. Hij bood zijn excuus aan maar stapte uiteindelijk toch op. Niet door het filmpje, maar omdat hij met de dood bedreigd zou zijn.

Lijsttrekker van D66, Eric van der Spelt, noemt het gedrag van Van den Bosch destijds onhandig. "Hij heeft zich toen emotioneel laten gaan. Dat was dom. Maar iedereen verdient een tweede kans."

Het filmpje was niet het enige wat omstreden was aan de ex-wethouder. Hij had met 'een kleine investering die via een persoonlijk holding' loopt, een belang in een Pools modellenbureau. Van den Bosch vertelde in 2015 tegen Omroep Brabant dat hij een 'soort mysterie guest was die mannelijke en vrouwelijke modellen opleidt om met buitenlandse gasten om te kunnen gaan'.
[youtube:https://www.youtube.com/watch?v=zH5p2AgaM54]

Lees ook: 'Bedreigingen aanleiding vertrek', zegt geplaagde wethouder Vincent van den Bosch van Steenbergen

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.