Wie gaat de raad van elf rondrijden door Kielegat? Onze Birgit in ieder geval niet...

2 november 2017 om 15:44 • Aangepast 20 november 2020 om 20:52
nl
Fons Struijer reed de raad van elf van Kielegat (Breda) al 30 jaar rond toen hij twee jaar geleden stopte. Hij vond het mooi geweest. Er werd daarna natuurlijk flink gezocht naar een nieuwe chauffeur, maar eentje die net zo fanatiek en altijd beschikbaar was als Fons, werd niet gevonden. Toch komt de 11e van de 11e nu wel erg dichtbij en een vervanger is er nog steeds niet. Misschien is onze Verslaggever Birgit Verhoeven geschikt?
Profielfoto van Birgit Verhoeven
Geschreven door
Birgit Verhoeven
Wachten op privacy instellingen...

Fons is dus eigenlijk nooit echt gestopt. “Ik vind het nog steeds hartstikke leuk. De gekheid blijft in mij zitten, dus ik ben niet weg te slaan.” Toch stopte Fons twee jaar geleden natuurlijk niet voor niks. Hij zou het stokje dan ook graag willen overdragen, maar een nieuwe chauffeur vinden is helemaal niet makkelijk. Tot die tijd helpt hij de raad natuurlijk graag uit de brand. Maar op 11 november heeft hij toch echt andere verplichting!

Wachten op privacy instellingen...

Er wordt nu dus druk gezocht naar een nieuwe Fons. Maar dat is lastig, want hij moet aan nogal wat eisen voldoen. Zo moet hij kunnen incasseren: “Want als mensen dronken zijn, dan zeggen ze van alles." Hij moet geen van 9-tot-5-mentaliteit hebben: “Want het duurt van ’s ochtends acht uur tot ’s nachts twee uur”. Bovendien moet hij het begrip 'horen zien en zwijgen', hanteren. “Want in zo’n bus gebeurt er natuurlijk van alles”, zegt Fons. Wat dan? “Daar ga ik niks over zeggen”, lacht hij.

Wachten op privacy instellingen...

Geschikt/ongeschikt
Niet geheel onbelangrijk natuurlijk: de chauffeur moet ook een beetje kunnen rijden. Een rijbewijs voor op de bus is verplicht. “En hij moet de stad goed kennen, dat is ook wel handig”, zegt Fons. Onze eigen verslaggever Birgit is in ieder geval totaal ongeschikt om de raad van elf veilig naar zijn bestemming te brengen. Sterker nog, even dreigde ook Fons het proefritje niet te overleven…

Wachten op privacy instellingen...

Volgens Fons is een groot voordeel van het hofchauffeurschap dat je echt lid bent van de raad. “Je maakt alles van dichtbij mee en er wordt goed voor je gezorgd." Volgens de vacature die de raad op Facebook plaatste, word je zelfs constant voorzien van frisdrank. “Je bent als chauffeur de enige die nuchter is, want er moet er één de Bob zijn natuurlijk”, zegt Fons. Maar dat is volgens hem helemaal niet zo erg. “Het is een leuk baantje, het is niet uit te leggen hoe gezellig het is”, besluit Fons.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.