Diefstal bitcoinautomaat is wereldprimeur en 'domme actie' want de bitcoins staan in de cloud

2 november 2017 om 15:01
nl
Inbrekers hebben woensdagnacht bij Brasserie Tivoli in Oudenbosch een bitcoinautomaat gestolen. "Een hele domme actie van de dieven. De bitcoin kan tegenwoordig dan wel veel waard zijn, de digitale valuta zit niet in het apparaat, maar staat in de cloud", zegt directeur Herman Vissia van softwarebedrijf Byelex in Oud Gastel.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Vissia plaatste het allereerste bitcoinapparaat van Nederland in 2014 in het Oudenbossche restaurant. "Een primeur, maar wat de inbrekers nu voor elkaar hebben gekregen is een wereldprimeur te noemen", vertelt Vissia.

LEES OOK: Kan ik afrekenen in Bitcoins? In Brasserie Tivoli Oudenbosch kan het als eerste in Brabant

'Flink tillen'
De dieven kwamen via de achterdeur het gebouw binnen. In de hal namen ze het apparaat inclusief zuil mee. "Ze hebben flink moeten tillen, want de Automatic Teller Machine (ATM) stond op een voet van een oude sterrenkijker. Die weegt zeker honderdvijftig kilo."

In totaal bedraagt de schade van de diefstal zo'n achtduizend euro. Vissia: "En dan zat er nog 325 euro aan briefgeld in het apparaat."

Waarde bitcoin
Vissia hoopt dat de dieven zich bedenken en dat het apparaat nog teruggevonden wordt. "Want hoewel de bitcoin tegenwoordig zo'n 6800 dollard waard is, hebben ze er dus helemaal niets aan."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.