Inwoners Son niet blij met ontwerp dorpshuis, maar kerstviering kan nog wel doorgaan

3 november 2017 om 00:32
Foto: Hans Janssen
Foto: Hans Janssen
De meeste inwoners van Son zien het niet zitten als de huidige Petrus’ Bandenkerk in hun gemeente wordt afgebroken. Ook zijn ze niet blij met het ontwerp voor een nieuw dorpshuis naast die plek.
Profielfoto van Corné Verschuren
Geschreven door

Als het aan het merendeel van de ondervraagden ligt moet het huidige ontwerp van het architectenbureau terug naar de tekentafel. Dat bleek donderdagavond uit onderzoek dat het bureau Kantar Public aan de gemeenteraad voorlegde.

Ontmanteling
Oorspronkelijk zou de kerk in de Odaparochie op zondag 3 december door bisschop Gerard de Korte aan de eredienst worden onttrokken. Veel parochianen waren daar niet blij mee omdat ze de kerstvieringen nog in de Sint Petrus' Bandenkerk in Son wilden vieren. De gemeenteraad kwam deze groep tegemoet en stelt de ontmanteling van de kerk nu uit tot na de feestdagen.

Verzoek
Kerkgangers hoeven dan niet uit te wijken naar een kerk in Breugel voor de kerstviering. Na Kerstmis beginnen dan de sloopwerkzaamheden. Volgens een woordvoerder van de gemeente moet er voor het uitstel nog wel een officieel verzoek van de parochie en het bisdom komen.

De parochie moet de verkochte grond onder de kerk officieel op 1 februari opleveren. “Door het uitstel van sloop komt die datum in de knel. Daar moet nog een oplossing voor gevonden worden”, zegt een woordvoerder van de gemeente Son en Breugel.

Wachten op privacy instellingen...