Vurige wens van fans in vervulling: FC Oss heet vanaf volgend seizoen TOP Oss - Omroep Brabant

Vurige wens van fans in vervulling: FC Oss heet vanaf volgend seizoen TOP Oss

3 november 2017 om 09:59 • Aangepast 20 november 2020 om 20:52
nl
FC Oss heet vanaf volgend voetbalseizoen gewoon weer TOP Oss. Dat heeft de club vrijdag bekendgemaakt. Geruchten over de naamsverandering gingen al langer rond.
Profielfoto van Bart Elzendoorn
Geschreven door

De naam van de club werd in 2009 veranderd van TOP Oss naar FC Oss. Dat gebeurde om de proftak los te weken van de amateursectie. Supporters zwoeren altijd trouw aan de oorspronkelijke naam van de in 1928 opgerichte club.

Wachten op privacy instellingen...


Er werd al enige tijd gespeculeerd over de naamsverandering. Vanwege de berichten in de media besloot de club eerder dan gepland naar buiten te komen met het nieuws.

'Erg blij'
“Dit is een fantastisch gevoel. Heel mooi dat het nu wereldkundig is gemaakt”, zegt Christian van Lieshout, voorzitter van supportersvereniging De Trouwe Oss. “Wij hebben de naam FC Oss nooit omarmd, dus hier zijn we erg blij mee.”

Van Lieshout greep sinds de naamverandering in 2009 ieder overleg met de club aan om de wens van supporters voor het gebruik van de naam TOP Oss kenbaar te maken. “Daarin zijn we nooit verslapt.”

Kosten
Met behulp van sponsors en andere betrokkenen wil de club uit de Jupiler League de kosten voor de herinvoering van de oude naam zoveel mogelijk beperken.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.