Vier mannen die transgender Jessica zwaar mishandelden, krijgen celstraffen tot zes jaar

3 november 2017 om 15:43
nl
Vier mannen die transgender Jessica in februari in Best twee uur lang zwaar hebben mishandeld, hebben celstraffen tot zes jaar gekregen. Het slachtoffer dat als prostituee werkte, werd voor een seksafspraak naar een parkeergarage gelokt.
Profielfoto van Hans Janssen
Geschreven door

Het Openbaar Ministerie (OM) eiste in oktober celstraffen tot zeven jaar. Volgens de vrouw zou er zoveel excessief geweld zijn gebruikt, omdat ze transgender is. De rechtbank kan zich hierbij iets voorstellen, maar vindt geen 'objectieve aanknopingspunten die dit vermoeden kunnen bevestigen.'

Twee keer zes jaar
Twee van de vijf betrokkenen kregen 'desondanks' zes jaar: een 33-jarige man uit Geldrop en een 26-jarige inwoner van Nieuwegein. Een man van 25 uit Culemborg werd drie jaar opgelegd. Een 26-jarige man uit Bladel kwam ervanaf met een celstraf van zes maanden, waarvan de helft voorwaardelijk. De vier moeten samen ook een schadevergoeding van ongeveer 6000 euro betalen. Een 26-jarige Eindhovenaar kreeg geen straf omdat zijn medeplichtigheid niet kon worden bewezen.

Het staat buiten kijf voor de rechter dat de groep er niet voor terugschrok grof geweld te gebruiken. De mannen bekommerden zich niet om de mogelijke gevolgen voor het slachtoffer. Bovendien werd ze hulpeloos achtergelaten in een koude en donkere parkeergarage. Ook was sprake van een ‘volslagen disrespect voor andermans eigendommen'.

Zwaar mishandeld
Eerder stelde het OM al vast dat Jessica ruim twee uur zwaar is mishandeld. Ondertussen is ook nog geprobeerd haar huis leeg te halen, zo werd ook geconcludeerd. De verdachten hadden van een ex van het slachtoffer gehoord dat ze veel geld in huis zou hebben.

Jessica is op de bewuste dag in Best door een hel gegaan. “Ik werd zo hard geschopt tegen mijn hoofd, dat ik voelde dat ik mijn bewustzijn zou gaan verliezen. Dat gebeurde helaas niet. Ik was van boven tot onder omwikkeld met tape, als een mummie. Ik heb de daders gevraagd een kogel door mijn kop te schieten. Dan was in ieder geval alles voorbij", zo verklaarde ze.

'Goed ons best gedaan'
Bij een aantal daders overheerste trots: “We hebben goed ons best gedaan, hè? Wij zijn geen kindjes die alleen spelen en praten”, zo zei een van hen tijdens de zitting. Ook werden filmopnamen gemaakt van de mishandeling.

Tijdens de behandeling legden de vier mannen en de vrouw allemaal andere verklaringen af om zo hun eigen rol kleiner te maken.

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.