Marcel van der Sloot blij dat FC Oss weer TOP Oss gaat heten: 'Dit is gewoon top'

3 november 2017 om 23:23
nl
De wonden werden vrijdagavond bij FC Oss gelikt na de ruime nederlaag tegen Fortuna Sittard (4-0). Toch was er voor assistent-trainer Marcel van der Sloot en speler Richard van der Venne reden tot lachen. Het tweetal is blij met de naamswijziging die de club na dit seizoen ondergaat. "Ik kom uit Oss, voor mij is het altijd TOP Oss gebleven. Dat de club volgend jaar die naam heeft, is top."
Profielfoto van Florian van Velthoven
Geschreven door
Florian van Velthoven

De naam van de club werd in 2009 veranderd van TOP Oss naar FC Oss. Dat gebeurde om de proftak los te weken van de amateursectie. Supporters zwoeren altijd trouw aan de oorspronkelijke naam van de in 1928 opgerichte club.

'Spandoeken uit de kast'
Van der Sloot kwam in het seizoen 2003/2004 bij de club, toen het nog TOP Oss heette. "Ik heb de naamswijziging meegemaakt in 2009", herrinnert hij zich nog. "Destijds was het om de scheiding tussen de prof- en amateurtak duidelijk te maken. Maar supporters zijn het altijd TOP Oss blijven noemen. Zij houden van die naam. Dat begrijp ik wel."

De assistent-trainer vindt de 'nieuwe' clubnaam beter. "Eindelijk kunnen de spandoeken weer uit de kast. Dit is gewoon top!"

'Zonde dat we de supporters niet hebben beloond' 
Ook speler Richard van der Venne is blij dat 'zijn' club weer de naam TOP Oss krijgt. Van der Venne is geboren in Oss. Hij groeide op met de oorspronkelijke naam.

"Ik betrapte mezelf er altijd op dat ik het nog steeds TOP OSS noem. Dit is wel een beloning voor de supporters." Het goede nieuws kon tot zijn spijt niet worden beloond met een overwinning. "Dat is wel zonde. Dat had deze dag helemaal compleet gemaakt."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.