Zakkenrolster 'gevangen' op camera, ‘Eindelijk heb ik er een te pakken!'

4 november 2017 om 13:08
nl
Jaime van Gastel uit Almere is een man met een missie. In het dagelijks leven is hij manager van een kledingzaak. Daarnaast heeft hij een opvallende hobby: boeven vangen, en daar reist hij stad en land voor af.
Profielfoto van Corné Verschuren
Geschreven door

Boevenspotter Van Gastel filmt zijn vangsten en plaatst die op YouTube. Onlangs was hij in Tilburg en in het bijbehorende filmpje vertelt hij over zijn boevenjacht. “Ik was al zes keer eerder in Tilburg en toen is niet gelukt om iemand te betrappen”, zegt hij. “Maar vandaag gaan we er nondeju tegenaan!”
[youtube:https://youtu.be/MCafMs53r3I]
Van Gestel loopt in het filmpje door de Tilburgse winkelstraat en speurt naar mensen die zich verdacht gedragen. Op een gegeven moment heeft hij een vrouw op de korrel. “Bij C&A heeft ze een portemonnee gerold en probeert nu van de pasjes af te komen”, Van Gastel achtervolgt zijn doelwit als ze de kleding winkel WE ingaat. “Ik kan haar lastig filmen, want ze kijkt om de paar seconden om zich heen.”

De bedrijfsleidster ziet bij de paskamers dat de vrouw enkele pasjes probeert weg te moffelen. En dan komt de boevenspotter in actie en grijpt de zakkenrolster bij de kladden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.