NAC kreeg de betere kansen, maar wist niet te winnen van VVV

4 november 2017 om 22:46 • Aangepast 20 november 2020 om 20:49
NAC nam het zaterdagavond in een uitwedstrijd in De Koel op tegen VVV-Venlo. De ploeg van Stijn Vreven moest tegen de directe concurrent punten pakken om niet nog verder weg te zakken in het degradatiemoeras. NAC was iets sterker dan de thuisploeg, maar moest het met één punt doen. Het werd 0-0.
Profielfoto van der Valk Tobias van
der Valk Tobias van

De eerste vijf minuten leverde weinig spannende momenten op. Beide ploegen begonnen zeer voorzichtig aan de wedstrijd.

De eerste kans in de wedstrijd was in de 15e minuut voor VVV. Nwakali schoot de bal laag en strak net voorlangs. Zijn teamgenoot Thy deed een paar minuten later hetzelfde uit een vergelijkbare positie.

Voorzichtig
Na een klein halfuur spelen was het nog steeds wachten op echt grote kansen. Beide ploegen speelden zeer voorzichtig.

De eerste grote kans voor NAC viel te noteren in de 29e minuut voor Giovanni Korte. Hij mocht vogelvrij koppen in het zestienmetergebied, maar raakte de bal niet goed en kopte hoog over.

Na 46 minuten verloste de scheidsrechter het publiek van een geestdodende eerste helft.

Tweede helft
De eerste mooie uitgespeelde aanval van de wedstrijd kwam van NAC. Spits Rai Vloet kreeg de bal strak in de voeten van Kort na een aantal soepele snelle passes naar voren. Zijn schot belande uiteindelijk recht in de handen van keeper Unnerstal. Kort daarna kreeg VVV ook een kansje. Even leek er hoop dat de wedstrijd wat los zou komen.

Maar het duurde tot de 73e minuut voordat NAC weer even de tanden liet zien met een schot van Angelino. Zijn poging werd uiteindelijk redelijk simpel gekeerd.

Geen penalty
Een mooie actie was er van NAC'er Fernandez. Met een mooie dribbel langs de achterlijn deed hij het publiek in de 80e minuut weer even opveren. Uiteindelijk wist hij zijn passeerbewegingen niet in een doelpunt om te zetten.

Misschien wel het moment van de wedstrijd was de duikeling van spits Rai Vloet na een duel in het zestienmetergebied in de 82e minuut. Heel NAC schreeuwde om een penalty, maar die kwam er niet.

Door het gelijke spel loopt de ploeg van coach Vreven een puntje weg bij naaste achtervolger Willem II, dat eerder op de avond verloor van AZ.

Aderlating
Basiskrachten Thierry Ambrose en Menno Koch ontbraken bij NAC door blessures. Dat was een belangrijke aderlating voor de ploeg, erkende ook middenvelder Manu Garcia na de wedstrijd voor de camera's van Fox Sports.

Toch was zijn trainer tevreden met het spel van zijn ploeg: "We kregen vijf uitgespeelde kansen deze wedstrijd. Dan moet je de trekker overhalen en een beetje mazzel hebben. Maar als we wedstrijden zo blijven spelen dan kan het niet anders dan dat we gaan winnen", aldus een contente Stijn Vreven.