Robbie (34) vecht voor z'n leven na te zijn geschept op zebrapad, doorrijder nog steeds spoorloos

6 november 2017 om 15:22
nl
Het was een gezellige avond. Maar aan die gezellige avond zat wel een verschrikkelijk einde. Robbie werd op het zebrapad van de Nieuwe Prinsenkade in Breda geschept door een auto en raakte ernstig gewond. Een week later is zijn toestand nog altijd kritiek. En de automobilist? Die reed door.
Profielfoto van Petra van Middendorp
Geschreven door
Petra van Middendorp

"Het is moeilijk te verteren dat degene die dit heeft veroorzaakt, nog steeds niet gepakt is", vertelt vriend Guust. "Sinds het ongeluk is Robbie niet meer bij kennis geweest. Echt, er is zoveel frustratie."

Geld voor de gouden tip
Om te zorgen dat de dader gepakt wordt, hebben de vrienden van Robbie met zijn allen vijfhonderd euro bij elkaar gebracht. Dit geld is voor degene die de gouden tip geeft.

Lees ook: Voetganger (34) na stapavond geschept op zebrapad centrum Breda, automobilist slaat op de vlucht

'Dit had iedereen kunnen overkomen'
"Dit ongeluk had iedereen kunnen overkomen", vertelt Guust. "Als Robbie net even zijn veters had gestrikt, dan was het niet gebeurd."

Maar het gebeurde wel. In de nacht van 28 oktober steekt de 34-jarige levensgenieter nietsvermoedend over op het zebrapad aan de Nieuwe Prinsenkade in Breda. 

De dader rijdt in een kleine zwarte auto. "Hij kwam uit de richting van de McDonald's. Volgens getuigen reed hij of zij over de hele lengte van de straat al roekeloos en hard." Als Robbie oversteekt is daar ook de kleine zwarte auto. Hij wordt aangereden. "Hij heeft echt heel hard gereden. Er zijn ook geen remsporen gevonden. Vreselijk."

Wie heeft iets gezien?
De politie startte gelijk een onderzoek en riep de automobilist op zich te melden op het bureau. Een week later heeft nog niemand zich gemeld. 

Vandaar de beloning die de vrienden van Robbie uitloven. "Er moet iemand zijn die iets heeft gezien. Dat kan bijna niet anders. Misschien kunnen we met dit geld diegene overtuigen om toch te vertellen wat hij heeft gezien." Ondertussen vecht Robbie in het ziekenhuis voor zijn leven.

Lees ook: Zoektocht naar doorrijder na ernstig ongeluk gaat door: tekstkar met getuigenoproep bij zebrapad

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.