Twee wereldtitels in een jaar, dat gaat Benito van de Pas niet meer lukken

6 november 2017 om 15:22
nl
Benito van de Pas doet in december mee aan het WK, maar maandag kwam hij al in actie tijdens het jeugd-WK. Op papier kon de Tilburgse darter twee keer wereldkampioen worden, maar die droom was na de eerste ronde al voorbij. Van de Pas ging met 6-5 onderuit tegen landgenoot Jeffrey de Zwaan.
Profielfoto van Fabian Eijkhout
Geschreven door
Fabian Eijkhout

Van de Pas was op 1 januari 23 jaar oud, daarom mocht hij nog meedoen aan het WK bij de jeugd. De Tilburger was als eerste geplaatst, die status kon hij echter niet waarmaken. In de eerste ronde ging hij onderuit tegen De Zwaan.

LEES OOK: Darter Benito van de Pas kan niet één, maar twee keer wereldkampioen worden

Uitschakeling Van Peer
Berry van Peer verloor vorig jaar de finale van het jeugd WK, dit jaar werd hij eerder uitgeschakeld. In de eerste ronde was de darter uit Sprundel met 6-0 te sterk voor de Spanjaard David Medina Puyol. Voor een plek in de achtste finale verloor Van Peer van Mike De Decker. De Belg was met 6-3 te sterk voor Van Peer.

De 21-jarige Van Peer heeft door zijn finaleplaats van 2016 wel een startbewijs voor de Grand Slam of Darts. Dat toernooi is van 11 tot en met 19 november. Naast Van Peer is ook Michael van Gerwen dan actief.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.