Man die verpleger met touwtje probeerde te wurgen krijgt tbs met dwangverpleging - Omroep Brabant

Man die verpleger met touwtje probeerde te wurgen krijgt tbs met dwangverpleging

7 november 2017 om 13:37
nl
Een man uit Gemert die in juni probeerde een verpleger van de GGzE te wurgen, krijgt tbs met dwangverpleging voor de duur van twee jaar. Dat heeft de rechter in Den Bosch bepaald. De wurgpoging was in een gebouw van psychiatrische instelling GGzE op het terrein van het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven
Profielfoto van Jan de Vries
Geschreven door
Jan de Vries

De man kwam er terecht nadat hij de chauffeur van een streekbus in het gezicht had gestompt. Dit gebeurde nadat de bus tussen Eindhoven en Helmond waarin hij zat, als gevolg van een storing stopte.

Touwtje uit broek
De man werd opgepakt en opgenomen in een instelling van de GGzE op het ziekenhuisterrein. Hier haalde hij een touwtje uit een broek en probeerde daarmee een verpleegkundige te wurgen. Die ontkwam aan zijn aanvaller toen een collegaverpleegkundige ertussen sprong.

Tijdens de behandeling van de rechtszaak vroeg officier van justitie Janine Kramer om tbs met dwangverpleging voor de verdachte. Dat was op het moment dat in Nederland ophef was over de zaak Anne Faber, die onlangs werd vermoord.

'Maatschappij beschermen'
De verdachte in die zaak is een man die al eerder misdrijven pleegde en van wie veel mensen vinden dat hij nooit het terrein had mogen verlaten van de instelling waar hij werd behandeld. De officier zei een aantal weken geleden dat een ziekenhuisopname van de inwoner van Gemert de maatschappij niet tegen hem beschermt.

Hij heeft een bipolaire stoornis die kan uitmonden in zware psychoses. Op het moment dat de man de verpleegkundige probeerde te wurgen, geloofde hij dat hijzelf werd vermoord met gifgas.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.