Christina vijf miljoenste passagier Eindhoven Airport: 'Echt hartstikke leuk'

8 november 2017 om 07:40
Mevrouw Smeets is de vijf miljoenste passagier. (Foto: Eindhoven Airport)
Mevrouw Smeets is de vijf miljoenste passagier. (Foto: Eindhoven Airport)
Eindhoven Airport heeft de vijf miljoenste passagier van dit jaar verwelkomd. Christina Smeets uit Riel, die dinsdagochtend vanuit Valencia arriveerde, was de gelukkige. Het bereiken van deze mijlpaal hing al een tijdje in de lucht.
Profielfoto van Bart Elzendoorn
Geschreven door

Nooit eerder vlogen in één jaar zoveel mensen van en naar Eindhoven Airport. In 2016 telde Eindhoven Airport in het hele jaar 4,7 miljoen passagiers en in 2015 4,3 miljoen.

De vijf miljoenste passagier werd rond kwart over één feestelijk onthaald. Daar was onder anderen Flip Estourgie, commercieel directeur van de luchthaven bij aanwezig.

Via Riel naar Eindhoven Airport
"Het was zo gek. Toen we boven Parijs vlogen, zei de piloot al dat we via Riel naar Eindhoven gingen. Dat vonden we zo gek. Toen we landden, zagen we brandweerwagens die een soort erehaag vormden", vertelt Christina.

Smeets won een winkeltegoed van 750 euro, te besteden bij winkels op het vliegveld. Transavia bood haar twee retourtickets vanaf Eindhoven Airport aan. De overige passagiers in de terminal kregen worstenbroodjes. "Ik denk dat we een meivakantie gaan boeken met die tickets", zegt de recordbezoekster. "En die bon komt wel op, hoor."

LEES OOK: Eindhoven Airport kan nog dubbel zo groot: 10 miljoen passagiers in 2025

De luchthaven werd in 1936 in gebruik genomen. Op dit moment vlieg je vanaf het vliegveld naar tachtig bestemmingen in 26 landen.

[tweet:https://twitter.com/TravMagazine/status/927928126415474689]

Wachten op privacy instellingen...