Domien Verschuuren voor vierde keer in het Glazen Huis

9 november 2017 om 17:31
nl
3FM-dj Domien Verschuuren (29) uit Tilburg neemt zijn intrek in het Glazen Huis op het Marktplein in Apeldoorn voor de actie Serious Request. Dat is donderdagmiddag bekendgemaakt op 3FM tijdens het housewarming-feest in Apeldoorn.
Profielfoto van Frits van Otterdijk
Geschreven door

Het is de vierde keer dat Verschuuren het Glazen Huis in gaat. Hij krijgt gezelschap van twee debutanten: collega-dj's Angelique Houtveen (31) en Sander Hoogendoorn (29). Er is dit jaar voor gekozen om weer drie dj's op te sluiten in het Glazen Huis. Vorig jaar in Breda waren het er voor het eerst maar twee (Domien Verschuuren en Frank van der Lende), maar dat ging volgens velen ten koste van de dynamiek.

Geen vast voedsel
In de glazen studio maken de dj's 24 uur per dag live radio, terwijl ze zitten opgesloten en geen vast voedsel mogen consumeren. Ze ontvangen er ook gasten. Luisteraars kunnen een plaat aanvragen in ruil voor een donatie en er worden ook spullen geveild.

'Breng ze weer samen'
Onder het motto 'Breng ze weer samen' wordt met de verzoekplatenactie in de week voor kerst geld ingezameld, waarmee het Rode Kruis verscheurde gezinnen kan herenigen. Volgens de hulporganisatie zijn wereldwijd 4 miljoen ouders en kinderen elkaar kwijtgeraakt door een ramp of oorlog.

Vrouw
In het dertienjarig bestaan van Serious Request is het pas de derde keer dat er een vrouw in het Glazen Huis plaatsneemt. De eerste was Claudia de Breij in 2004, in 2009 gevolgd door Annemieke Schollaardt.

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.