Volleybalbond zet Marleen van Iersel aan de kant, ‘Vertrouwen in verdere samenwerking geschaad’

9 november 2017 om 18:12
nl
Volleybalbond Nevobo gaat niet langer door met Marleen van Iersel uit Goirle. Dat besluit is genomen door beachvolleybalbondscoach Richard de Kogel en zijn staf. “Er is een aantal zaken voorgevallen dat het vertrouwen in een verdere samenwerking heeft geschaad. Hopelijk vindt ze een manier om haar hoge niveau ook in de toekomst te kunnen blijven etaleren”, aldus De Kogel.
Profielfoto van Corné Verschuren
Geschreven door

De 29-jarige Van Iersel maakte ruim tien jaar deel uit van het bondsprogramma van de volleybalbond in Den Haag. De Goirlese speelde in die tijd achtereenvolgens samen met Marloes Wesselink, Sanne Keizer, Madelein Meppelink en Manon Flier. Flier maakte na
afgelopen seizoen bekend te stoppen, waarna Van Iersel verder zou gaan met Jolien Sinnema.

Passende partner
Dat gaat nu niet door, aldus de Nevobo. Van Iersel gaat wel door met beachvolleyballen, maar dan buiten de bond om. Ze speelt voortaan samen met Joy Stubbe, die ook het bondsprogramma verlaat. De Nevobo zoekt nog een passende partner voor Sinnema.

Van Iersel nam twee keer deel aan de Olympische Spelen, in 2012 met Keizer en in 2016 met Meppelink. Met beide speelsters werd ze ook Europees Kampioen, in 2012 met Keizer en in 2014 met Meppelink.

“Ik vind het jammer dat we de afgelopen weken niet tot een overeenstemming zijn gekomen. Ik heb altijd met trots onder de vlag van Beachvolleybal Team Nederland gespeeld. Ik hoop in de komende jaren een goede relatie te kunnen onderhouden met Beachvolleybal Team Nederland om samen het beachvolleybal op een positieve manier
onder de aandacht te houden bij het Nederlandse publiek”, aldus Van Iersel in een reactie.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.