Kleurige Oeteldonk-sneakers: ‘Hier kun je heel wat biertjes op drinken’

9 november 2017 om 20:46
nl
Ze zitten comfortabel en ‘je kunt er heel wat biertjes op drinken’, zegt Martijn Smits. Zijn schoenenwinkel in Heusden komt aan de vooravond van het carnavalsseizoen met speciale Oeteldonk-sneakers.
Profielfoto van Frits van Otterdijk
Geschreven door

“Het liefste zou ik een carnavalskraker schrijven, maar daar ben ik niet zo goed in”, bekent hij lachend. “Daarom blijf ik zoals een schoenmaker dicht bij eigen leest.” Een verstandige keuze, zo blijkt. De driekleurige Oeteldonk-sneakers zouden wel eens een echte carnavalshit kunnen opleveren.

Helemaal nieuw is het idee niet. Eerder kwamen al heren-, dames- en sportschoenen in een Oeteldonk-uitvoering op de markt. “Maar sneakers zijn helemaal van deze tijd”, weet Martijn.

Passen
Twee paar sneakers staan intussen al in de zaak te glimmen. Maar Martijn gaat geen hele voorraad aanleggen. Liefhebbers van het Bossche carnaval kunnen in de zaak van Martijn komen passen en bestellen. “Ik heb hetzelfde model sneakers in cognac-kleur. Als die goed zitten, dan lever ik eenzelfde paar binnen drie weken in Oeteldonk-kleuren.” Ook de prijs blijft in carnavaleske sferen: 111,11 euro.

Signatuur
De schoenenzaak in Heusden heeft nog een extraatje bedacht. Het is mogelijk om de sneakers van een eigen signatuur te voorzien. “Die borduren we voor een zacht prijsje op de sneakers. Zo kunnen carnavalsclubs zich op een leuke manier onderscheiden.”

Wallepoepersland
Een sneaker in de kleuren van Wallepoepersland, zoals Heusden heet tijdens carnaval, zit er niet in. Martijn: “Als je iets doet, moet je het meteen goed aanpakken. Met Oeteldonk heb ik veel meer bereik. Bovendien trekken veel Heusdenaren naar Den Bosch tijdens carnaval. Dus wie de schoen past…”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.