Honderd muizen gestolen bij vogelopvang: ‘We snappen er niks van’ - Omroep Brabant

Honderd muizen gestolen bij vogelopvang: ‘We snappen er niks van’

10 november 2017 om 14:25
nl
Vogelopvangcentra krijgen regelmatig te maken met diefstal van kostbare vogels. Bij Het Vogelasiel in Lierop is tussen donderdagavond en vrijdagochtend ingebroken, maar er werden geen vogels maar honderd witte muizen gestolen. Pepie Smits-Peerlings van de opvang snapt niks van de diefstal van de ‘waardeloze’ diertjes.
Profielfoto van Rebecca Seunis
Geschreven door
Rebecca Seunis

Vrijdagochtend om acht uur had Pepie Smits-Peerlings al snel door dat er iets mis was bij de opvang. “Ik zag dat er een poort openstond en dacht: wat gek, heb ik die niet afgesloten? Ik heb er een collega bij gehaald en zag meteen dat alle muizen en hun bakken weg waren. Ik was zo verbaasd. We zijn meteen naar de vogels toegegaan, maar die zaten allemaal nog braaf in de volière."

Slangenvoer?
Het is gissen naar de reden van de diefstal. De diertjes zijn namelijk amper iets waard. “We hebben echt geen idee waarom ze zijn gestolen. Voer kun je overal halen. Ook de bakken hebben ze meegenomen dus misschien willen ze wel met de muizen gaan fokken. Of het is iemand die zelf slangen heeft.”

Toch houdt de opvang ook rekening met de mogelijkheid dat het om een actie gaat van dierenactivisten die het zielig vinden dat de muizen als voer worden gebruikt. “Nu moeten onze vogels honger lijden. Je zou toch denken dat dierenactivisten dat snappen. En ze kunnen de dieren ook niet vrijlaten want witte muizen horen niet in de natuur”, legt ze uit.

Geen aanknopingspunten
De politie heeft geen aanknopingspunten. Er zijn geen voetstappen gevonden of sporen achtergeloten. Pepie Smits-Peerlings verwacht dan ook niet dat ze de muizen ooit nog terugkrijgt. Het is de eerst keer dat er bij het Vogelasiel is ingebroken. “Ik weet helemaal niet wat ik hiervan moet denken. Ik heb al heel veel mensen gesproken en niemand snapt er iets van.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.