Berry van Peer wint van Whitlock ondanks darteritus, Van Gerwen eenvoudig door

11 november 2017 om 23:42 • Aangepast 20 november 2020 om 20:40
nl
Berry van Peer heeft zaterdagmiddag zijn eerste partij op de Grand Slam of Darts gewonnen. Hij was te sterk voor de Australiër Simon Whitlock: 5-4. Michael van Gerwen had geen enkele moeite met Ross Montgomery: 5-1.
Profielfoto van Merel de Leuw
Geschreven door
Merel de Leuw

De 21-jarige Van Peer kwam twee keer terug van een achterstand. In de vijfde leg wist hij de Australiër te breken om op een 3-2 voorsprong te komen. En dat terwijl hij last had van zogenoemde darteritus. Dat zorgt ervoor dat een darter de pijlen niet op het juiste moment of zelfs helemaal niet kan loslaten.

Whitlock probeerde nog iets terug te doen, maar Van Peer gaf de voorspong niet meer uit handen. "Ik ben er heel blij mee", vertelt Van Peer achteraf. "Whitlock miste een aantal dubbels en ik heb mijn kansen gepakt. Maar het was niet makkelijk."

Van Peer dacht dat hij over zijn darteritus heen was, maar het kwam zaterdag toch weer terug. "Bij het jeugd WK kreeg ik er weer last van. Ik ben terug gegaan naar mijn fysiotherapeut, maar als er veel druk op me staat komt het terug."  

Wachten op privacy instellingen...


Van Gerwen
Michael van Gerwen ging als een speer door zijn eerste wedstrijd heen. Hij won eenvoudig van de Schotse Ross Montgomery met 5-1.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.