Goud voor Harrie Lavreysen bij wereldbekerwedstrijden

11 november 2017 om 21:45
nl
Harrie Lavreysen heeft goud veroverd in het sprinttoernooi bij de wereldbekerwedstrijden baanwielrennen in Manchester. Shanne Braspennincx won een zilveren medaille op het onderdeel keirin.
Profielfoto van Merel de Leuw
Geschreven door
Merel de Leuw

Lavreysen was zaterdag in de finale de Pool Mateusz Rudyk in beide heats overtuigend de baas. De 20-jarige renner uit Luyksgestel won vorig jaar WK-zilver op de sprint, vorige week pakte hij bij de wereldbekerwedstrijd in Polen goud op de teamsprint.

In de halve finale had Lavreysen afgerekend met landgenoot Matthijs Büchli. Lavreysen won de eerste heat en hoefde de tweede heat niet meer voluit te gaan, toen Büchli ten val kwam. De onfortuinlijke renner meldde zich vervolgens af voor de strijd om het brons en eindigde als vierde.

Shanne Braspennincx
Shanne Braspennincx pakte het zilver op de keirin. De renster uit Strijbeek moest alleen de Duitse wereldkampioene Kristina Vogel voor laten gaan. Laurine van Riessen werd derde. 

Anderhalve ronde voor de streep ging de Australische Stephanie Morton onderuit en nam ze de Maleisische Fatehah Mustapa mee in haar val. Braspennincx kon een val maar net vermijden.

Van Riessen ging er aan de rechterkant langs en reed zelfs over een van de baanfietsen heen zonder ten val te komen. Beide baanwielrensters konden door de valpartij de Duitse echter niet meer achterhalen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.