Pech nekt Mathieu van der Poel, donderdag meer duidelijkheid over blessure - Omroep Brabant

Pech nekt Mathieu van der Poel, donderdag meer duidelijkheid over blessure

13 november 2017 om 16:33
nl
Mathieu van der Poel won ook in Gieten. (Foto: VI Images)
Mathieu van der Poel won ook in Gieten. (Foto: VI Images)
Materiaalpech en een knieblessure hebben Mathieu van der Poel zondag in Gavere afgehouden van een nieuwe Superprestigezege. Later deze week moet duidelijk worden of de veldrijder uit Hoogerheide komend weekeinde zijn concurentiestrijd met Wout van Aert kan voortzetten. Ook Maud Kaptheijns uit Westerhoven, die bij de vrouwen op dreef is, is geblesseerd.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door
Redactie

Van Aert, onlangs wereldkampioen geworden, profiteerde in de slotronde van de cross van Asper-Gavere van materiaalpech bij zijn aartsrivaal.

'Laatste ronde dramatisch'
Van der Poel, dit seizoen bijna onverslaanbaar, moest lopen en zag ook nog Toon Aerts voorbij komen. Van der Poel werd derde op 1.16 minuut. "De laatste ronde verliep dramatisch voor mij", aldus Van der Poel, die een lekke band had en daarna fietspech.

"Ik ben kalm gebleven. Het is wel jammer natuurlijk om op een dergelijke manier te verliezen en slechts derde te worden. Maar ik heb al wel enkele mooie overwinningen achter mijn naam staan dit seizoen en dan is dit makkelijker te relativeren."
[instagram:https://instagram.com/p/BbaB99vn5q7]

Van Aert is door de zege ook alleen leider in het klassement. Hij heeft twee punten meer dan Van der Poel.

Maud Kaptheijns nog aan kop
Bij de vrouwen is Maud Kaptheijns uit Westerhoven nog steeds de nummer een. Met de nadruk op nog, want zondag eindigde zij in Gavere als twaalfde, op bijna drie minuten van de Belgische winnaar Ellen van Loy. Net als Van der Poel kampt Kaptheijns met knieklachten. Beiden zijn wel al opgenomen in de nationale ploeg, die zondag meedoet aan een wereldbekerwedstrijd in het Deense Bogense. Bondscoach Gerben de Knegt: "Ondanks het blessureleed ben ik positief gestemd en heb ik vertrouwen in goede resultaten".".

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.