Man (75) uit Tilburg opgepakt in Nepal in groot onderzoek naar kindersekstoerisme

13 november 2017 om 10:09
nl
De 75-jarige Henk K. uit Tilburg is in Nepal gearresteerd omdat hij verdacht wordt van pedofilie. De politie in Nepal kwam de man op het spoor dankzij kinderrechtenorganisatie Terre des Hommes. In deze zaak is niet alleen Henk K. opgepakt, maar ook een 46-jarige man uit Zuid-Holland.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Dankzij een speciaal cyberspaceproject van Terre des Hommes zijn zeker 350 Nederlandse kindersekstoeristen in beeld gekomen. De organisatie houdt online het gedrag van deze groep in de gaten, zo schrijft De Telegraaf.

Volgens onderzoeker Gideon van Aartsen van Terre des Hommes 'hebben kindersekstoeristen via social media vaak allerlei vriendschappen in landen waar sekstoerisme een probleem is'. Zo zijn bij Henk K. de meeste van zijn 128 Facebookvrienden tienerjongens uit Nepal.

Reisgegevens
De kinderrechtenorganisatie werkt sinds enige tijd samen met verschillende luchtvaartmaatschappijen. Zo kwamen ze achter de reisgegevens van Henk K. De bejaarde Tilburger zou volgens Terre de Hommes al tientallen jaren naar Nepal reizen en daar een eigen huis hebben.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.