DAF stak 100 miljoen euro in de 'lakfabriek van de toekomst' en zo ziet hij eruit

13 november 2017 om 17:00 • Aangepast 20 november 2020 om 20:38
nl
DAF Trucks in Eindhoven heeft voor 100 miljoen euro op het terrein van haar Belgische fabriek in Westerlo een volledig nieuwe lakstraat voor vrachtwagencabines laten bouwen. De investering is volgens het bedrijf nodig om een productiegroei bij te houden. De lakstraat is maandagmiddag geopend door de Belgische vice-premier Kris Peeters.
Profielfoto van Raoul Cartens
Geschreven door
Raoul Cartens

De cabinelakstraat is de meest moderne en meest milieuvriendelijke in zijn soort ter wereld.

Wachten op privacy instellingen...


Robots
DAF noemt het zelfs een voorbeeld van een ‘fabriek van de toekomst', omdat gebruik wordt gemaakt van de meest geavanceerde lakrobots en omdat het volgens het bedrijf voorop loopt in milieuzorg.

Wachten op privacy instellingen...

Bij DAF in Westerlo werken meer dan 2600 mensen. In deze fabriek - die in 1966 werd geopend - worden ook de assen van de DAF-trucks gemaakt, die daarna naar Eindhoven worden vervoerd waar ze tot vrachtwagens worden afgebouwd.

3000 kleuren
De nieuwe lakstraat is 144 meter lang, 58 meter breed en 26 meter hoog en is in staat om 3000 verschillende kleuren te spuiten waaruit klanten kunnen kiezen. De capaciteit van de nieuwe fabriek bedraagt 300 cabines per dag ofwel 70.000 per jaar. Dat betekent een groei van 50 procent ten opzichte van de oude lakstraat.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.