Volle bak voor NAC bij voorpremière docu ‘Wij zijn NAC, wij zijn terug’

15 november 2017 om 09:29
nl
Café De Bommel in Breda zat woensdagavond helemaal vol. Ongeveer tweehonderd – overwegend NAC-supporters - zijn te gast bij de voorpremière van de documentaire ‘Wij zijn NAC, wij zijn terug’.
Profielfoto van Corné Verschuren
Geschreven door

Regisseur Michiel van de Zandt keek in het Omroep Brabant-programma Wakker! alvast vooruit. "Het is een docu die begint vlak voor de degradatie, een ontzettend pijnlijk moment voor alle NAC-supporters en iedereen die bij de club betrokken is. Van daaruit hebben we de film opgebouwd tot aan de promotie van het afgelopen jaar.”
[youtube:https://youtu.be/9Pvx3kvbOmw]
In de schoot geworpen
De mannen van GiG Creative Film Production waren sowieso al bezig met het maken van films voor NAC. "Dan komen er sowieso gave films, of NAC nou promoveert of niet", zegt Van De Zandt. "Eigenlijk waren we vooral bezig met video's om supporters te bedanken. Maar op een gegeven moment beginnen er kansen te ontstaan, en toen besloten we er extra uren in te steken in de hoop dat het een mooi verhaal zou worden." 

En het werd een mooie verhaal. "Een enorme lijdensweg, maar ook vol met fantastische momenten met kippenvel", zegt Van Der Zandt.

LEES OOK: Supporters bezingen hun helden van Breda tijdens huldiging NAC

Een van die momenten is ook te zien in de documentaire. “In de eerste wedstrijd van de finale van de play-offs speelde NAC thuis tegen NEC. De Nijmegenaren waren een stuk beter. Op een gegeven moment ging het stadion als één man achter het elftal staan. Tientallen minuten lang en toen viel ook de winnende treffer. Echt kippenvel.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.