Eftelingattractie Symbolica wint prestigieuze award: 'Darkride van allerhoogste niveau'

15 november 2017 om 09:51
nl
De Efteling heeft met haar nieuwe attractie Symbolica een belangrijke internationale award ontvangen. De organisatie die de prijs uitreikte was enorm onder de indruk van de attractie.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

De Efteling won de Award for Oustanding Achievement van de Themed Entertainment Association (TEA). De TEA noemt 'Symbolica een darkride van het allerhoogste niveau, die innovatieve vertelkunst combineert met intieme details'. Het Paleis der Fantasie wordt ook erg goed door het publiek gewaardeerd. Vanaf dag 1 staan er bij de attractie lange wachtrijen.

De bekendmaking was dinsdag tijdens de jaarlijkse Attractions Expo van branchevereniging IAAPA in de Amerikaanse staat Florida. Al drie keer eerder won de Efteling zo'n award. In 1997 viel Villa Volta in de prijzen, in 2005 het hele park en in 2012 Aquanura. 

Lees ook: Dag 1 voor nieuwe Eftelingattractie Symbolica: 15.000 bezoekers

Symbolica is met een investering van 35 miljoen euro de duurste Eftelingattractie aller tijden. Overigens zijn bijna alle grote attracties die de afgelopen jaren zijn opgeleverd, de duurste geweest tot dat moment.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.