Michael van Gerwen veel te sterk voor 'onbekende' Steve Lennon

16 november 2017 om 21:54 • Aangepast 20 november 2020 om 20:31
nl
Michael van Gerwen stond in de tweede ronde van de Grand Slam of Darts donderdagavond tegenover Steve Lennon. De darter uit Vlijmen was topfavoriet tegen de nummer 84 van de wereld. En Van Gerwen maakte zijn favorietenstatus waar en won met 10-3.
Profielfoto van Fabian Eijkhout
Geschreven door
Fabian Eijkhout

Van Gerwen won in de groepsfase al zijn wedstrijden. Lennon deed het in zijn groep minder, hij won net als Gerwyn Price en Jamie Hughes een wedstrijd. Met een beter legsaldo dan Price en Hughes eindigde Lennon als tweede, achter groepswinnaar Raymond van Barneveld.

Mighty Mike liet voor de wedstrijd weten zijn tegenstander niet goed te kennen. "Ik heb vooraf nooit van Steve Lennon gehoord, wel van John Lennon", zei hij lachtend tegen RTL7. "Ik ken hem helemaal niet zo goed. Hij kan af en toe best leuk gooien, maar dat kan ik ook."

Geen echte strijd
Lennon kreeg in de eerste legs kansen genoeg om Van Gerwen pijn te doen. Mighty Mike begon aan de wedstrijd, maar door enkele missers kreeg Lennon twee pijlen op een dubbel. De Ier wist de kansen niet te verzilveren, Van Gerwen deed dat vervolgens wel. In de tweede leg hetzelfde verhaal: 2-0.

Zijn zesde pijl op een dubbel was wel raak voor Lennon, die zo een leg af wist te pakken van Van Gerwen. Na die verloren leg ging de turbo aan bij huidige nummer één van de wereld. Het gemiddelde kroop omhoog en kwam snel boven de honderd en zonder druk van Lennon liep hij simpel uit naar een riante voorsprong.

Wachten op privacy instellingen...

Bij 8-1 wist Lennon voor het eerst in de wedstrijd zijn eigen leg een keer te houden. Met een tiendarter liet Van Gerwen daarna zijn klasse meteen weer zien. Lennon pakte daarna nog een leg, maar het was niet genoeg om nog kans te maken. Van Gerwen eindigde met een gemiddelde van bijna 105 en een 10-3 op het scorebord.

Wachten op privacy instellingen...

'Goed gevoel'
"Ik kwam in het begin niet lekker in mijn spel, daarna voelde ik me gewoon goed", zei Van Gerwen kort na zijn zege tegenover RTL7-verslaggever Arjan van der Giessen. "Hier en daar was ik aan het freewheelen, omdat ik wist dat ik ging winnen. Ik moest het vertrouwen vasthouden, dat heb ik heel goed gedaan. Met hele goede scores."

"Het meest belangrijke van deze wedstrijd was om een goed gevoel over te houden voor de volgende wedstrijd. Dat gaat weer een kraker worden, ik moet zorgen dat ik daar klaar voor ben", aldus Van Gerwen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.