Belgenavond bij FC Eindhoven: Zuiderburen voor de helft van de prijs naar het stadion

17 november 2017 om 19:31 • Aangepast 20 november 2020 om 20:30
nl
De selectie van FC Eindhoven telt bijna evenveel Belgen als Nederlanders. Elf spelers komen uit België. Daarom organiseert de club uit de Jupiler League een heuse 'Belgenavond'. Onze Zuiderburen mogen voor de helft van de prijs naar binnen. De supporters krijgen een kortingscode met de naam van een Belgische speler. Verder zal er rondom de wedstrijd Belgische muziek worden gedraaid.
Profielfoto van Florian van Velthoven
Geschreven door
Florian van Velthoven

Omroep Brabant-verslaggever Florian van Velthoven proefde voorafgaand aan de wedstrijd FC Eindhoven-MVV Maastricht de Belgische sfeer.

Wachten op privacy instellingen...


Wachten op privacy instellingen...


Wachten op privacy instellingen...


Wachten op privacy instellingen...

'Kijken hoe ze het doen'
De Belgische journalist Diederik Geypen is ook aanwezig in Eindhoven. "Het is Belgenavond, bij FC Eindhoven en MVV spelen veel Belgen. Het zijn veel jongens die van topclubs komen, het is interessant om te kijken hoe ze zich verder ontwikkelen. Wij komen gewoon samen om te verbroederen. Ik heb gehoord dat er veel Belgische fans afzakken, dat is leuk."

Wachten op privacy instellingen...

Bus met 53 Belgen
Twee jaar geleden was de actie voor het eerst. "Toen speelden er elf Belgen bij Eindhoven en mochten alle Belgische supporters gratis naar het stadion. Nu zijn er weer elf Belgen. Dit keer kregen ze vijftig procent korting", zegt Maarten de Bruijn van FC Eindhoven.

"Er komen al geregeld Belgen, nu proberen we ze een keer op hetzelfde moment hier te krijgen. Hoe het komt dat FC Eindhoven zo populair is bij de Belgen? Het ligt er redelijk dicht bij, de afstand is prima. En voetballend gezien is deze competitie interessant voor sommige Belgische spelers", aldus De Bruijn.

Wachten op privacy instellingen...


Wachten op privacy instellingen...

'Geweldig dat ze gekomen zijn'
De bus met de 53 Belgen kwamen voor Jellert van Landschoot. Hij genoot van de fans die voor hem kwamen. "Zij komen uit hetzelfde dorp waar ik ben opgegroeid. Geweldig dat ze hier zijn komen kijken. Het is toch twee uur rijden met de bus. Ik vind het geweldig dat ze zijn komen kijken." Wel kwam de bus wel te laat aan. "Het zal de file bij Antwerpen geweest zijn"zei Van Landschoot met een knipoog.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.