Politiehond Arko overleden: ‘Niet alleen een collega maar ook mijn trouwe vriend’

20 november 2017 om 15:02 • Aangepast 20 november 2020 om 20:25
nl
Voor politieagent Serge van Boven en zijn familie was het een emotioneel weekend. De trouwste collega van Serge, politiehond Arko, is overleden. “Het was mijn maatje geworden in de zeven jaar dat we hebben samengewerkt.”
Profielfoto van Edwin Vossen
Geschreven door
Edwin Vossen

“Arko was veel meer dan een collega. Hij woonde bij ons in huis en was gewoon een heel fijne hond”, vertelt Serge van Boven. Zeven jaar lang werkte hij zij aan zij met Arko.

“Hij staat je bij in alle mogelijke situaties. Het was niet alleen een collega maar ook mijn trouwe vriend.”

LEES OOK: Politiehond Arko gaat met pensioen: 'In zeven jaar veel meegemaakt'

Nadagen van zijn leven
Arko overleed op elfjarige leeftijd. De politiehond ging ongeveer een jaar geleden met pensioen. De laatste maanden van zijn leven verbleef hij bij de familie Van Boven waar hij al die jaren ook heeft gewoond.

“We zagen het wel een beetje aankomen. Hij heeft drie keer een tia gehad en voor het weekend stopte hij plotseling met eten”, vertelt Serge.

“De hele familie knuffelde met Arko en gingen met hem wandelen. Natuurlijk heb je er ook wel een zakelijke band mee. Het blijft toch een vechtwapen.”

Politiehond Rex
Toen politiehond Arko met pensioen ging, werd hij vervangen door Rex. “Je merkt wel veel verschillen met Arko. Rex is een jonge hond en mist nog de ervaring. Wat dat betreft zijn ze niet met elkaar te vergelijken. Maar goed, de ervaring komt uiteindelijk wel vanzelf.”

Serge van Boven en zijn familie nemen in besloten kring afscheid van politiehond Arko.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.