Video

Cas (11) gaat van trampolinespringen in de tuin naar het WK in Bulgarije

20 november 2017 om 18:29 • Aangepast 20 november 2020 om 20:25
nl
Waar de meeste kinderen kiezen voor voetbal of hockey, koos de Eindhovense Cas Westbroek op vijfjarige leeftijd voor trampolinespringen. En met succes. Hij is er zo goed in dat hij na lang trainen zijn sprongen mocht laten zien op het WK trampolinespringen in Bulgarije. Terwijl de 11-jarige Cas maandagavond vanuit Sofia terug naar huis vliegt, vertelt zijn vader over het toernooi.
Profielfoto van Petra van Middendorp
Geschreven door
Petra van Middendorp

Cas eindigde in de individuele wedstrijd op een 34ste plek. “Volgens mij had hij echt last van de druk. Hij stond voor het eerst op zo’n groot toernooi en dan gelijk in zo’n grote arena”, vertelt vader Donald. “De dag erna moest hij synchroonspringen en merkte je dat de druk weg was. Het ging echt veel beter.”

Cas sprong samen met Jouke Windig zijn synchroonoefening. Daar eindigden ze net naast het podium op een vierde plek. “En dan te bedenken dat de twee het op moesten nemen tegen jongens die allemaal een jaar ouder zijn”, zegt zijn vader trots. “Het belooft wat voor de toekomst”.

Doel
De liefde voor het trampolinespringen begon al op vroege leeftijd bij Cas. “We kochten toen hij vier of vijf jaar oud was zo’n grote ronde trampoline voor in de tuin. Daar stond hij dag en nacht op te springen.” Cas was zo enthousiast dat hij zichzelf allerlei kunstjes zoals salto’s aanleerde. “Uiteindelijk zijn we gaan kijken of hij bij een vereniging kon.”

Dat werd Flik-Flak in Den Bosch. Daar was een trainster die talent zag in de jonge Eindhovenaar. “Cas traint nu twee uur per dag en dat vijf dagen in de week.” Het is allemaal maar voor één doel: de Olympische Spelen van 2028 in Los Angeles.

Cas samen met Jouke op het wk in Sofia: 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.