Toptalent Armando Obispo begon bij de F'jes van PSV en richt vizier nu op het eerste team - Omroep Brabant
Video

Toptalent Armando Obispo begon bij de F'jes van PSV en richt vizier nu op het eerste team

20 november 2017 om 23:35 • Aangepast 20 november 2020 om 20:25
nl
Door doelpunten van Sam Lammers en Albert Gudmundsson won Jong PSV maandagavond met 2-0 van Jong FC Utrecht. De aanvallers zijn vaak bepalend voor het beloftenelftal, maar de belangrijkste speler is waarschijnlijk aanvoerder Armando Obispo.
Profielfoto van Paul Post
Geschreven door
Paul Post

De nog maar 18-jarige centrale verdediger wordt door velen een grote toekomst toegedicht. Andere clubs wilden hem maar al te graag inlijven, maar desondanks heeft hij tot 2021 bijgetekend bij PSV. De club waar hij op 6-jarige leeftijd al binnenkwam en waar hij nog niet klaar is.

"Ik loop hier nu al twaalf jaar rond. Aan de jeugdkant van De Herdgang weet ik hoe alles werkt. Het is nu zaak om aan de andere kant (waar het eerste team traint) die lijn door te trekken. Na gesprekken met onder meer mijn ouders, Phillip Cocu en Marcel Brands lijkt dit me het beste."

Tekst gaat door onder de video.

Wachten op privacy instellingen...


Van De Herdgang naar het Philips Stadion
Hoe mooi zou het zijn om vaste waarde van het eerste team te worden en wedstrijden op De Herdgang te verruilen voor wedstrijden in het Philips Stadion?

"Dat is mijn doel. Op het jeugdcomplex hangen allemaal foto's van spelers die vanuit hier zijn doorgebroken. Daar wil ik ook bij gaan horen. Maar dat ligt aan mezelf en hoe ik me ontwikkel."

Titel voor een boek
Mocht het zover komen, heeft de talentvolle verdediger wel een titel voor een boek in gedachten. "'Van de F'jes op De Herdgang naar het eerste team in het Philips Stadion' is een mooie titel als ik ooit een boek ga schrijven", aldus Obispo met een knipoog.

Tekst gaat door onder de video.

Wachten op privacy instellingen...


Voor spits Sam Lammers was het ook een bijzondere avond. Zijn goal was de 24e in dienst van Jong PSV. Daarmee is hij all-time topscorer van het beloftenelftal in de Jupiler League. Gudmundsson volgt hem op de voet, hij heeft 23 doelpunten achter zijn naam.

Wachten op privacy instellingen...


App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.