Video

De darteritus van Berry van Peer was opeens wereldnieuws: ‘Er kwam veel op me af'

21 november 2017 om 09:16 • Aangepast 20 november 2020 om 20:25
nl
De beelden van zijn weigerende hand en daaropvolgende tranen gingen de wereld over. Op het grote podium van de Grand Slam of Darts sloeg de darteritus toe bij Berry van Peer. De 21-jarige darter uit Sprundel was opeens wereldnieuws. “Er kwam veel op me af de afgelopen week.”
Profielfoto van der Valk Tobias van
Geschreven door
der Valk Tobias van

Voor Van Peer en zijn trouwe volgers was de darteritus niks nieuws. “Ik heb het vorig jaar een keer gehad en daarna nog een paar keer. De laatste keer dat ik er last van had, was twee maanden geleden tijdens de kwalificatie.”

Maar voor een groot deel van Nederland én Europa, was de weigerende hand van de darter het gespreksonderwerp van de dag. De darter was te zien in het nieuws in Engeland, Duitsland en België.

Berry van Peer praat in Wakker! over zijn darteritus. (Tekst gaat door onder de video)


Veel berichten
“Toen ik op mijn telefoon keek, had ik echt te veel berichten”, zegt de darter tegen Omroep Brabant. “Daar heb ik dus even mee gewacht.” Gelukkig was de toon van de meeste berichten positief. “Ik heb heel veel mooie berichten gekregen van mensen die me steunden.”

Een oplossing voor zijn darteritus heeft Van Peer ondanks alle hectiek nog niet. “Sommige darters proberen acupunctuur, dat heb ik nog niet gedaan. Wel dry needling. Dat is ook met een naald. Dat hielp wel om mijn spieren los te maken, maar het heeft geen effect gehad op de darteritus.”

Droom
Zijn droom om een van de grootste darters te worden zet Van Peer zeker niet opzij, belooft hij. En dat hoeft ook niet. Hij won immers op de Grand Slam of Darts gewoon van Simon Withlock, terwijl hij tijdelijk last had van darteritus.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.