Eindelijk! Het Kasteel van Sinterklaas is open voor publiek: 'Alles is hier leuk'

21 november 2017 om 18:15 • Aangepast 20 november 2020 om 20:24
nl
Het Kasteel van Sinterklaas is dinsdagochtend geopend voor het publiek. Dat was voor zowel de trappelende kinderen als de organisatie een spannend moment. Zeker omdat Helmond de sinterklaasstad van Nederland wil worden.
Profielfoto van der Valk Tobias van
Geschreven door
der Valk Tobias van

“De Sint zegt altijd dat hij het fantastisch vindt in Helmond”, zegt Lex Coolen, die betrokken is bij de organisatie. “Maar het is toch heel spannend nu het kasteel ook echt bevolkt gaat worden."

In het kasteel kunnen kinderen onder meer de pakjeskamers zien, waar Zwarte Pieten alles cadeautjes inpakken. Maar ze kunnen ook de slaapkamer van de Sint bekijken. Het hoogtepunt is volgens een aanwezige Piet de laatste kamer in het kasteel. Maar wat zich daar precies afspeelt, geeft ze niet prijs.

LEES OOK: Helmond wil dé sinterklaasstad van Nederland worden

25.000 kaartjes
Bang dat er te weinig aandacht is voor het Kasteel hoeven de Sint en de organisatie niet te zijn. De kaartjes zijn al volledig uitverkocht. De komende dagen bezoeken 25.000 kinderen het kasteel. "De Sint heeft heel veel Beliebers", grapt Coolen.

Om het kasteel te verbinden met andere sinterklaasactiviteiten in de stad rijdt er ook een heuze sinterklaastrein. Coolen: "Het Centraal Station is op het kasteel. En van daaruit kan je naar allerlei punten om het kasteel heen."

Wachten op privacy instellingen...


‘Alles is leuk’
En de kinderen zelf? Die zijn nu al enthousiast. Zo weet Lucas, een van de eerste gelukkige kinderen die het kasteel mag bezoeken, al dat hij het goed naar zijn zin gaat hebben. “Ik was hier vorig jaar ook. Alles is leuk. Je kan naar heel veel plekken.”

Een klasgenootje van Lucas is van plan om ook wat eigen onderzoek te gaan doen in het kasteel. “Ik wil heel graag weten hoeveel Pieten er zijn.”

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.