Veel files in Brabant na dodelijk ongeluk op A29 - Omroep Brabant
Video

Veel files in Brabant na dodelijk ongeluk op A29

21 november 2017 om 16:04
nl
Bij een ernstig ongeluk op de A29 bij Willemstad is dinsdagmiddag een vrachtwagenchauffeur overleden. De chauffeur klapte net voor het middaguur op een andere vrachtwagen. Vervolgens ontstond er een korte en felle brand in de cabine van de vrachtwagen. Het ongeluk gebeurde ter hoogte van de Volkeraksluizen in de richting van Rotterdam. Inmiddels is de A29 richting Brabant weer open. Richting Rotterdam gaan de problemen tot in de vroege woensdagochtend duren.
Profielfoto van Petra van Middendorp
Geschreven door
Petra van Middendorp

De vrachtwagen met meel reed achterop een vrachtwagen met bananen. Er ontstond vrijwel gelijk een brand. De chauffeur overleed ter plekke. "Als het onderzoek van de politie is afgerond, zal het lichaam van de chauffeur worden geborgen", vertelt een woordvoerder van veiligheidsregio Rijnmond.

Identiteit chauffeur
Het is inmiddels bekend wie de chauffeur is. De politie wil echter nog niks zeggen over zijn identiteit. Eerst wordt de familie ingelicht. Bij het ongeluk was ook nog een derde vrachtwagen betrokken. Deze chauffeur is niet gewond en kon zijn vrachtwagen enkele meters verderop tot stilstand brengen.

Wegens de ernst van het ongeluk was de A29 urenlang in beide richtingen afgesloten. De brandweer was vooral druk bezig met het blussen van de brand. Ruim drie uur na het ongeluk smeulde het nog in de koelruimte van de vrachtwagen die bananen vervoerde. De brandweer begon daarom met sloopwerkzaamheden.

Weer open
De snelweg in de richting van Bergen op Zoom ging rond half vijf weer open voor verkeer. Rijkswaterstaat verwachtte tijdens de avondspits grote verkeershinder en raadde automobilisten aan de A29 te mijden. Omrijden kan via de A16. Ook op deze snelweg was het erg druk en stonden er lange files. Vanavond en vannacht zal het wegdek van de A29 gerepareerd worden.
[tweet:https://twitter.com/jaccovangiessen/status/932937124416049152]
[tweet:https://twitter.com/mediatvnl/status/932967531173818368]

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.