Mijd de A29: snelweg richting Rotterdam tot woensdagochtend dicht - Omroep Brabant

Mijd de A29: snelweg richting Rotterdam tot woensdagochtend dicht

21 november 2017 om 22:56
nl
De snelweg A29 blijft tot woensdagochtend vijf uur dicht voor verkeer richting Rotterdam. Na het dodelijke ongeluk dinsdag zijn spoedreparaties aan het wegdek nodig. Rijkswaterstaat raadt automobilisten aan woensdagochtend eerst de route te checken voordat zij vertrekken.
Profielfoto van Petra van Middendorp
Geschreven door
Petra van Middendorp

[tweet:https://twitter.com/vid/status/933050661532520448]
De A29 ging in de richting van Bergen op Zoom dinsdag rond half vijf weer open. Er stond vrijwel direct een lange file. Ook omrijden had in de avondspits niet echt zin. De A16 van Breda naar Rotterdam stond muurvast. Rijkswaterstaat raadde automobilisten aan hun reis vanuit het zuiden naar Rotterdam uit te stellen of met de trein te reizen.

Lees ook: A29 in de richting Bergen op Zoom weer open na dodelijk ongeluk

De verkeershinder is te wijten aan een dodelijk ongeluk eerder op de dag. Een vrachtwagenchauffeur reed op zijn voorligger. Er ontstond vrijwel direct een ernstige en felle brand in de cabine van de vrachtwagen. De chauffeur overleed ter plekke.

De brandweer was lang bezig met blussen. De brand smeulde namelijk verder in het koelsysteem van de voorste vrachtwagen. De vrachtwagen vervoerde bananen en had een gekoelde oplegger. De brandweer begon uiteindelijk met het uit elkaar halen van de oplegger.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.