Brabanders die verhuizen, waar gaan ze naartoe? [OVERZICHT]

22 november 2017 om 13:04
nl
Bergenaren zijn de meest honkvaste inwoners van Brabant en Tilburg en Breda wisselen de nodige inwoners uit. Dat blijkt uit cijfers van het CBS over 2016 over verhuizende Brabanders.
Profielfoto van der Valk Tobias van
Geschreven door
der Valk Tobias van

In Bergen op Zoom zijn ze het meest honkvast van de provincie. 70 procent van alle verhuizers blijft daar wonen in de eigen gemeente.

Opvallend is de grote stroom vertrekkers uit de gemeente Cranendonck, waar de dorpen Budel, Maarheeze en Soerendonk liggen. 83 procent van alle verhuizende inwoners vertrekt daar naar een andere gemeente. Dat heeft vermoedelijk te maken met een groot asielzoekerscentrum dat in Cranendonck gevestigd is. Veel asielzoekers worden tijdelijk gehuisvest en stromen na enige tijd weer uit naar andere locaties.

Andere opvallende gegevens:

  • Tilburg staat in de top drie van bestemmingen van verhuizende Bredanaars. 406 mensen uit Breda maakten de overstap naar Tilburg.
  • Breda staat omgekeerd ook in de top drie van verhuizende Tilburgers. 530 van hen verhuisden naar Breda.
  • Eindhovenaren verhuizen graag naar gemeentes in de buurt. Vooral Veldhoven, Helmond en Geldrop-Mierlo zijn een populaire bestemming.
  • Veruit de meeste verhuizers uit Oss gingen naar Bernheze, 397 mensen.


Weten waar mensen uit jouw gemeente naartoe vertrekken? LocalFocus maakte een overzichtelijke kaart van verhuizende Nederlanders.

[localfocus:https://localfocus2.appspot.com/5a155ec6c9c31]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.