Video

Netflix maakt eerste Nederlandstalige serie met Frank Lammers in de hoofdrol

22 november 2017 om 13:36 • Aangepast 20 november 2020 om 20:22
nl
Frank Lammers speelt de hoofdrol in de nieuwe serie Undercover. De acteur uit Mierlo speelt een drugscrimineel die op zijn hielen wordt gezeten door twee undercoveragenten. De serie is in 2019 te zien op Netflix en is de eerste serie die de Amerikaanse videodienst maakt in het Nederlands.
Profielfoto van Bart Elzendoorn
Geschreven door
Bart Elzendoorn

Lammers kruipt in de huid van Ferry Bouwman, een crimineel uit Eindhoven die in het weekend op een camping in België verblijft. “De undercoveragenten proberen mij te pakken te krijgen, maar dat gaat natuurlijk niet zo makkelijk. Ik ben zo glad als een aal, lever spullen voor de productie van drugs”, vertelt Lammers.

Wachten op privacy instellingen...


De rol van Lammers is gebaseerd op Janus van Wesenbeeck (54) uit Eindhoven, die als 'een van de grootste drugssmokkelaars ter wereld' te boek staat. Het leven van Van Wesenbeeck bevat genoeg spannende verhalen om een serie over te maken. Zo werd hij in 2003 opgepakt voor het smokkelen van 850.000 xtc-pillen van België naar Australië. De lading pillen had een geschatte straatwaarde van 34 miljoen euro.

Philips Stadion
De opnames zijn in mei gestart en duren tot half december. Het Philips Stadion van PSV was een van de filmlocaties. Verder zijn er opnames in België, Duitsland en Frankrijk. “Het is zeer prettig werken in België. Ik denk dat het een spannende en goede serie wordt. De kwaliteit is goed en ik denk dat deze serie zich kan meten met andere series op Netflix.”

Er worden tien afleveringen gemaakt. Naast Lammers zijn er ook rollen voor Anna Drijver, Tom Waes en Elise Schaap. De serie is behalve op Netflix straks ook gratis te zien bij de Belgische publieke omroep VRT.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.