Stadswal beveiligd na dodelijke val van Joell Dingemans: 'Fijn dat er maatregelen zijn genomen'

22 november 2017 om 18:54 • Aangepast 20 november 2020 om 20:21
nl
Een stukje van de stadswal in Den Bosch is aangepast. Dat is gebeurd na de dood van de 21-jarige Joell Dingemans. De aanpassing was deels een idee van de familie. "Het is fijn dat er maatregelen genomen zijn, want het is erg onveilig. En voor de familie is het een soort momumentje", vertelt de vader van Joell.
Profielfoto van Merel de Leuw
Geschreven door
Merel de Leuw

Joell viel vorig jaar december van de stadwal en overleed. Hij was onwel geworden en maakte een val van zeven meter. Dit gebeurde bij de Judastoren, vlakbij de parkeergarage Sint-Jan aan de Hekellaan. Om te voorkomen dat er nog eens een slachtoffer zou vallen, wilde de familie dat er iets zou gebeuren.

Wachten op privacy instellingen...

Daarom heeft Nol Roos van de Bossche Volkspartij zich hard gemaakt om de verhoging voor elkaar te krijgen. "We hebben aan passanten gevraagd wat ze van de hoogte van het muurtje vonden. Een oudere vrouw noemde het een leuk trapje naar de dood en daar schrokken we wel van", vertelt Roos. 

LEES OOK: 500 handtekeningen na fatale val van 7 meter: 'Stadswal Den Bosch moet veiliger"

Naast de ijzeren constructie is er ook nog een speciale herdenkingsplek met bloemen ingericht. Voor de familie is het fijn, maar ook heftig. "Je mist je broer door en door, je gaat er gewoon aan kapot", vertelt broer Mitchell in tranen. "Het is verschrikkelijk, een drama. Het is niet te bevatten. We hebben er nog elke dag last van", vult zijn vader Herman aan.

Wachten op privacy instellingen...


App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.