Neergestoken agent in Helmond heeft flinke halswond, maar is buiten levensgevaar

23 november 2017 om 18:34
Wachten op privacy instellingen...
Omroep Brabant
Het huis aan de Traverse Foto: Nick den Boer/Ginopress
Omroep Brabant
Foto: Dave Hendriks/SQ Vision Mediaproduktie
1/3 Politieagent neergestoken in Helmonds appartement
De politieman die donderdagmiddag in zijn hals gestoken werd, is buiten levensgevaar. Dat meldt een woordvoerder van de politie. De steekpartij vond plaats in een appartement aan de Kasteel-Traverse in Helmond. De 21-jarige bewoner is opgepakt.

De agent ging samen met een collega naar de flat om te bemiddelen bij een conflict. Volgens de politie werd hij plotseling door de bewoner aangevallen en gestoken. Hij liep een forse wond in zijn hals op.

Bewoner overmeesterd
Na de steekpartij ging de politie met man en macht naar het appartement. De opgeroepen collega's hebben de man aangehouden en verleenden eerste hulp aan de politieagent. De verdachte is overmeesterd met pepperspray en onder dreiging van een wapen.
[tweet:https://twitter.com/politieob/status/933680470247829504]

De 21-jarige man is naar het politiebureau gebracht en zit voorlopig vast. Waarom hij de agent stak, is onduidelijk. Rechercheurs onderzoeken wat er precies op de Kasteel-Traverse is gebeurd. 

De agent is naar het ziekenhuis gebracht en geopereerd. Hij is aanspreekbaar. Collega's van de man die bij het incident betrokken waren worden bijgestaan door het Team Collegiale Opvang.

Wachten op privacy instellingen...