Automobilist uit Sint Willebrord die crashte op rondweg Oudenbosch overleden

23 november 2017 om 16:46
nl
De 74-jarige automobilist uit Sint Willebrord die eind september zwaargewond raakte bij een ongeluk op de rondweg in Oudenbosch, is aan zijn verwondingen overleden. Dat bevestigt de politie.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Agenten wilden de man op zondagavond 24 september aan de kant zetten, omdat hij met hoge snelheid op de snelweg A17 reed. Maar, de automobilist, een voormalig kopstuk uit het criminele milieu, ging ervandoor. De politie kon de snelle auto, een Audi RS, niet bijhouden. Wel zagen ze dat de automobilist afslag Oudenbosch nam.

LEES OOK: Automobilist negeert stopteken van de politie, crasht en raakt zwaargewond

Botsing
Bij de rotonde waar de Vaartweg kruist met de Oudenbossche Koepelbaan, ging het mis. De Willebrorder verloor de macht over het stuur en botste tegen een andere auto. Hij werd uit zijn voertuig geslingerd en kwam in de sloot terecht. De vrouw uit de andere auto is lichtgewond naar het ziekenhuis gebracht.

LEES OOK: Automobilist die tijdens politieachtervolging crashte, is man (74) uit Sint Willebrord

De man uit Sint Willebrord overleed afgelopen dinsdag in het ziekenhuis in Tilburg. Waarom hij in september op de vlucht sloeg voor de agenten is nog altijd onduidelijk. De auto van de man is doorzocht, maar daarin werd niets gevonden.

Onderzoek
Volgens een politiewoordvoerder werd de man formeel verdacht van het veroorzaken van een ongeluk met letsel. Het onderzoek is bijna afgerond. Binnenkort wordt het dossier overgedragen aan het Openbaar Ministerie. De officier zal zeer waarschijnlijk beslissen de zaak te seponeren, omdat de verdachte overleden is.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.