Video

En de beste binnenstad van Nederland ligt in... Breda!

24 november 2017 om 07:34 • Aangepast 20 november 2020 om 20:19
nl
Bredanaren wisten het al lang, maar het is nu ook officieel. Breda heeft de 'Beste Binnenstad' van Nederland. De stad won donderdagavond de verkiezing van het Platform Binnenstadsmanagement en mag de titel twee jaar lang dragen.
Profielfoto van Maaike Cnossen
Geschreven door
Maaike Cnossen

De jury is vooral enthousiast over de veelzijdigheid van de Bredase binnenstad. Ze vindt dat iedere doelgroep wordt bediend en dat de stad makkelijk te bereiken is met de auto, fiets, het openbaar vervoer en de boot. Ook is de vakjury positief over de beleving in de binnenstad.

LEES OOK: Beste binnenstad wordt natuurlijk Breda! 'Arnhem? das niks!'

De gemeente Breda heeft de Grote Kerk meteen in het gouden licht gezet. 'Om te vieren dat we allemaal winnaars zijn', is op Twitter gezet.

Wachten op privacy instellingen...


Arnhem was ook in de running. Een vijftienkoppige jury heeft eind oktober de finalisten bezocht. Er is gekeken naar mobiliteit, duurzaamheid en ondernemerschap in de twee steden. Een belangrijk punt was ook hoe Breda en Arnhem zich de afgelopen twee jaar ontwikkeld hebben.

Wachten op privacy instellingen...


Gouden feestje
De gemeente Arnhem reageert sportief op haar verlies. 'Van harte proficiat met jullie titel! Maak er een gouden feestje van', schrijft een medewerker onder de tweet van de gemeente Breda.

Burgemeester Paul Depla is hartstikke blij met de titel. Hij volgde de uitslag op de voet in een café in zijn stad. 'Yes! Breda Beste Binnenstad', twittert hij. Volgens hem is de winst te danken aan de samenwerking tussen bewoners, ondernemers en culturele instellingen.

Wachten op privacy instellingen...


De verkiezing Beste Binnenstad wordt iedere twee jaar gehouden. De vorige keer won Rotterdam. Breda was in 2009 ook al een keer de Beste Binnenstad. Arnhem heeft ook al een keer gewonnen: in 2007.


Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.