Jong PSV deklasseert Telstar, RKC Waalwijk klopt FC Oss, FC Eindhoven fors onderuit

24 november 2017 om 22:03 • Aangepast 20 november 2020 om 20:17
nl
De Jupiler League beleefde deze vrijdagavond een complete speelronde. De vijf Brabantse clubs kwamen allemaal in actie, waarbij Jong PSV het meest tevreden kon zijn: 6-0 winst op Telstar. Grootste tegenvaller was FC Eindhoven, dat met liefst 4-0 onderuit ging bij De Graafschap.
Profielfoto van Hans Janssen
Geschreven door

Cambuur – FC Den Bosch 2-2

De Bossche ploeg neemt van alle Brabantse Jupiler-Leagueclubs de hoogste klassering in. De nummer vijf was op bezoek bij het wisselvallige Cambuur en moest al direct in de achtervolging. Binnen de kortste keren stond de 1-0 op het scorebord door toedoen van Kevin van Kippersluis. Nog voordat de eerste helft werd afgefloten sloot Muhammed Mert een rush vanaf de middenlijn met een knap schot af: 1-1.

Slechts een kwartier kon FC Den Bosch hiervan 'genieten', toen namen de Friezen andermaal de leiding dank zij een attente actie van Matthew Steenvoorden (2-1). Niet voor het eerst deze competitie toonden de blauwhemden veerkracht en dat werd in de 80e minuut beloond (2-2). Dat het een eigen doelpunt was, daar kon de Bossche ploeg na afloop alleen maar om lachen. Ze bleef voor de negende keer op rij ongeslagen.

Wachten op privacy instellingen...

 
RKC – FC Oss 2-1

De enige Brabantse derby werd in Waalwijk afgewerkt. De thuisclub snakte naar haar derde thuiszege. FC Oss hoopte op zijn minst een punt te pakken en zette deze doelstelling kracht bij door in de 17e minuut aan de leiding te komen. Fatih Kamaci stond zelf aan de basis van de aanval, die hij fraai afrondde. Hierbij bleef het tot aan het rustsignaal.

Vrij vlot na de pauze herstelde Hans Mulder het evenwicht. De  onlangs in Waalwijk teruggekeerde routinier maakte op aangeven van Roland Bergkamp van dichtbij gelijk. Een andere oudgediende aan de zijde van de gastheren, Serginho Greene, liet even later de 2-1 aantekenen. Zo moest FC Oss, gesteund door 150 fans, weer in de achtervolging. Tevergeefs. Tot overmaat van ramp moest Lesley de Sa, die voor Dean van der Sluys het veld was ingestuurd, geblesseerd het veld verlaten.

Wachten op privacy instellingen...


Wachten op privacy instellingen...


Wachten op privacy instellingen...

 
Jong PSV - Telstar 6-0

Aan doelpunten geen gebrek dit seizoen bij de wedstrijden van Jong PSV, maar het doelsaldo was voor de ontmoeting op eigen veld met Telstar wel -6. De vraag was of dit tegen de op papier sterke opponent kon worden opgepoetst. Ja dus. Na goochelwerk van Sam Lammers ter hoogte van de achterlijn, gevolgd door een trekbal brak Albert Gudmundsson de ban: 1-0. Binnen 16 minuten was de marge al verdubbeld. Opnieuw mocht de treffer, van de Belg Matthias Verreth, er zijn. 

Nog voordat er een halfuur was gespeeld, stond het al 3-0. Donyell Malen werd in het strafschopgebied onderuitgehaald. Vanaf de stip maakte het van het Engelse Arsenal overgenomen talent zijn eerste doelpunt voor PSV. Rodny Cabral, die de overtreding beging, kon inrukken, waardoor de 'Witte Leeuwen' met tien man verder moesten. Malen kon er niet mee zitten. Hij had de smaak te pakken want nog voor de rust prikte hij de 4-0 binnen.

Wachten op privacy instellingen...


In de 50e minuut werd de ellende voor de gasten uit Velsen nog groter: 5-0 na een effectieve vrije trap van Dante Rigo. Zelfs hiermee waren de PSV-jongelingen niet verzadigd want in de 70e minuut maakte Nikolai Laursen het halve dozijn vol. Ook de treffer van deze 19-jarige Deen verdiende een schoonheidsprijs.

Wachten op privacy instellingen...


MVV – Helmond Sport 3-1

Elf punten. Meer heeft Helmond Sport nog niet kunnen pakken dit seizoen. In Maastricht, tegen het eveneens teleurstellende MVV, hoopte de formatie van trainer Roy Hendriksen aan het langste eind te trekken. Het begin was teleurstellend, want ze werd al snel door Jonathan Okita op een 1-0 achterstand gezet. Grad Damen leek voor ruim 4400 toeschouwers het evenwicht te herstellen, maar de bal ging net niet in zijn geheel over de doellijn. Dat kwam hem en de Helmondse formatie duur te staan, want na een kleine 40 minuten stond het 2-0 (doelpunt Koen Kostons).

Wachten op privacy instellingen...


Begin dit jaar, toen de twee ploegen elkaar voor het laatst in De Geusselt troffen, was dit de eindstand. Nu kwamen er nog twee treffers bij, eerlijk verdeeld over de teams. Eerst maakte Arne Naudts er 2-1 van, maar na een snelle counter bepaalde Dean Koolhof de eindstand op 3-1. Maar wat waren de druiven na afloop zuur bij Helmond Sport, dat er maar niet in slaagt weg te komen uit de onderste regionen.

Wachten op privacy instellingen...

 
De Graafschap – FC Eindhoven 4-0

Gaat Mart Lieder weer een doelpunt maken voor FC Eindhoven? Dat was 65 minuten lang de vraag in Doetinchem waar de topscorer van de eredivisie (met dertien treffers) ook tegen De Graafschap hoopte toe te slaan. Het zat er niet in. Sterker nog: hij werd voortijdig vervangen. Gescoord werd er wel door de Gelderse equipe, waarbij Daryl van Mieghem met een prachtige vrije trap het goede voorbeeld gaf. FC Eindhoven kreeg wel kansen, maar vooralsnog had alleen de thuisclub reden om te juichen. 

Na de pauze was het Eindhovense verzet snel gebroken. Sven Nieuwpoort en Anthony van den Hurk maakten er binnen het uur 2-0 en 3-0 van. Laatstgenoemde is nota bene afkomstig van FC Eindhoven. Hij benutte in de 57e minuut een penalty. Hervé Matthys, die Van den Hurk de voet had dwars gezet, moest dit bekopen met een rode kaart.

Wachten op privacy instellingen...


Hiermee was de gifbeker voor de blauw-witten nog niet lang leeg want in de 83e minuut zorgde invaller Tim Receveur voor de 4-0. Hierbij bleef het.

Wachten op privacy instellingen...


Maandag alweer in actie
De Jupiler League gaat maandag alweer verder met de veertiende speelronde. Met uitzondering van Jong PSV moeten de Brabantse clubs volgende week vrijdag andermaal aan de bak.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.