Willem II komt goed weg met gelijkspel in Venlo, Ogbeche grote man

25 november 2017 om 20:22 • Aangepast 20 november 2020 om 20:16
Willem II heeft zaterdagavond een zwaar bevochten punt gepakt in de eredivisie. In Venlo speelden de Tilburgers 3-3 tegen VVV. Daarmee mochten de bezoekers niet mopperen.
Profielfoto van Joost van Erp
Joost van Erp

Na vijf minuten kwam Willem II met de schrik vrij, nadat Jop van der Linden in de fout ging. Spits Hunte kon bijna scoren, maar Mattijs Branderhorst voorkwam een vroege voorsprong. Even daarna moest de doelman weer optreden en had hij een fraaie redding in huis. Bij de derde kans was het raak voor VVV via Vito van Crooij. Er was toen nog geen acht minuten gespeeld.

Na de opwindende openingsfase, gebeurde er lange tijd weinig verheffends. Willem II maakte een zwakke indruk. Fran Sol was met een kopbal, in minuut 36, gevaarlijk. Hij tekende voor de eerste kans van de Tilburgers. Even later voorkwam Branderhorst een tweede tegentreffer.

Elmo Lieftink keerde na rust niet meer terug. Ismail Azzaoui verving hem. Direct na rust maakte Damian van Bruggen de 2-0. Daarmee leek het duel in het slot te zitten.

'Ogbeche-time'
Bartholomew Ogbeche bracht vanuit het niets de spanning terug. De aanvaller tikte na een uur spelen binnen: 2-1. Een kwartier voor tijd werd de marge weer twee. Leemans benutte een strafschop, na een overtreding van Van de Linden.

Amper twee minuten later was het raak voor Willem II. Ogbeche maakte zijn tweede van de avond. Hij kopte de 3-2 binnen. In de slotfase kwamen de bezoekers niet echt tot een slotoffensief. Maar in blessuretijd was het toch weer Ogbeche. Hij maakte zijn derde van de avond en bezorgde een zwak Willem II een puntje. Daarmee mochten de Tilburgers echt de handen dichtknijpen.