Mathieu van der Poel heeft problemen met zijn ketting, geen vijfde overwinning op rij

25 november 2017 om 17:40
nl
Door mechanische problemen slaagde Mathieu van der Poel er zaterdagmiddag niet in om voor de vijfde keer op rij de wereldbekerwedstrijd te winnen. De veldrijder werd tweede in het Duitse Zeven. Belg Wout van Aert ging er met de winst vandoor.
Profielfoto van Maaike Cnossen
Geschreven door
Maaike Cnossen

Van der Poel had in de tweede ronde problemen met zijn ketting. Het leverde hem een achterstand van zo’n halve minuut op. Hij leek dit gat eerst nog te dicht te rijden, maar uiteindelijk wist hij de achterstand niet volledig in te halen.

De Brabander finishte, na acht ronden, 47 seconden achter Van Aert. Van der Poel won de vier voorgaande wereldbekercrossen wel en heeft daardoor de leiding, nog steeds, in handen.

"Voor mij is dit de eerste keer dat ik hem echt versla", zei de Belg na afloop. "Dit voelt goed, al besef ik dat het voor de fans niet leuk was dat er geen felle tweestrijd was."

Lage plek voor Kaptheijns
Bij de vrouwen stelde Maud Kaptheijns uit Westerhoven teleur. Ze ontbrak vorige week in het Deense Bogense vanwege een knieblessure. Ze was deze week weer in staat om te starten, maar kwam er niet aan te pas. Ze eindigde als 28e.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.