Scheidsrechter van het veld gedragen na flinke klap van 16-jarige voetballer in Wernhout - Omroep Brabant

Scheidsrechter van het veld gedragen na flinke klap van 16-jarige voetballer in Wernhout

26 november 2017 om 13:52
nl
Een 48-jarige scheidsrechter is zaterdagmiddag mishandeld tijdens een voetbalwedstrijd tussen VV Wernhout en het Bredase Boeimeer. De scheidsrechter werd duizelig van het veld van VV Wernhout gedragen. Een 16-jarige jeugdspeler van Boeimeer is aangehouden.
Profielfoto van de Bekker Peter
Geschreven door
de Bekker Peter

Vier minuten voor het einde van de wedstrijd liep de leider van Boeimeer het veld op, omdat hij het niet eens was met een beslissing van de scheidsrechter. Daarop ontstond een grimmige sfeer en besloot de arbiter het duel stil te leggen.

Volgens de leider van Boeimeer was de scheidsrechter 'dubieus bezig'. "Hij had zijn stempel al gedrukt op deze wedstrijd. Na een paar overtredingen reageerde een van mijn spelers. Daarop kwam de scheidsrechter dreigend op hem af en gaf hem een duw. Toen ben ik ertussen gesprongen. Ik zag hem mijn speler aanvallen. Toen kreeg ook ik een duw."

Gezwollen kaak
Vervolgens werd de scheidsrechter uitgescholden door de 16-jarige jongen. Toen de scheidsrechter hem uit het veld wilde sturen, kreeg hij van die speler een flinke klap in zijn gezicht. De scheidsrechter belandde op de grond. 

"We hebben water gepakt om hem bij kennis te houden en hebben hem naar de kleedkamer gebracht", vertelt de leider van Boeimeer. Volgens de politie was de arbiter er zo slecht aan toe dat dit met een brancard gebeurde. De arbiter heeft een gezwollen kaak en is voor behandeling naar de huisarts gegaan.

Volgens de leider van Boeimeer is in alle commotie ook een speler van zijn team in het gezicht geslagen, maar is die dader ontkomen.

De scheidsrechter van Wernhout wil nog niet op de ongeregeldheden reageren. Hij wil eerst het gesprek afwachten dat hij maandag met zijn club heeft.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.