Video

'De olifanten vonden het wel interessant', Safari Run langs wilde dieren van Beekse Bergen [FOTO'S]

26 november 2017 om 11:36 • Aangepast 20 november 2020 om 20:16
nl
Hardlopen met tropische allure langs olifanten, leeuwen en vogels. Dat kon zondagochtend in safaripark Beekse Bergen in Hilvarenbeek. Daar vond een 'Safari Run' plaats, als onderdeel van de Warandeloop.
Profielfoto van de Bekker Peter
Geschreven door
de Bekker Peter

Om tien voor acht 's ochtends - bij zonsopkomst - stonden de deelnemers klaar voor deze 'tocht voor de fun' met een lengte van vijf kilometer.

Wachten op privacy instellingen...

"De olifanten vonden al die lopers in het begin wel interessant", zag verslaggever Merel de Leuw. "Ook de zeeleeuwen vonden het wel leuk. Die kwamen echt kijken, maar de leeuwen bleven aan de andere kant van hun verblijf."

Wachten op privacy instellingen...

Europese wedstrijd
De Warandeloop werd jarenlang in de bossen rond de Tilburg University gehouden, maar dit jaar is het evenement verhuisd naar de Beekse Bergen. Daar vinden volgend jaar de European Cross Country Championships plaats. 

Wachten op privacy instellingen...

Volgens Warandeloop-voorzitter Cees van Loon is het hardloopevenement simpelweg te groot geworden om nog langer te houden bij de Oude Warande. "Bij de Beekse Bergen hebben we voldoende ruimte om door te groeien en te vernieuwen, zonder de authentieke sfeer van het evenement te verliezen."

Onze fotograaf was ook bij de Safari Run aanwezig en legde de hardlopers en dieren vast. De fotoserie is hier te bekijken.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.