Video

Nieuwkomer Sacha Steijaert volgt omstreden pastoor Van Roosmalen op in Reusel

26 november 2017 om 11:47 • Aangepast 20 november 2020 om 20:15
nl
De 43-jarige Sacha Steijaert wordt de nieuwe pastor van Reusel. Dat is zondagochtend tijdens de dienst bekendgemaakt. Steijaert volgt op 4 januari de omstreden pastoor Karel van Roosmalen op.
Profielfoto van Corné Verschuren
Geschreven door

De nieuwe pastor maakt nu nog deel uit van het postoraal team van de Franciscusparochie in de Bommelerwaard in Gelderland. Steijaert, die in juni tot priester is gewijd, was in het verleden ingenieur in de chemische industrie. Leendert Spijkers (deken van Oirschot) wordt administratief verantwoordelijk voor de parochie. Steijaert gaat over de pastorale zorg in Reusel.

Starre houding
Van Roosmalen vertrekt nadat een actiegroep van parochianen had aangedrongen op zijn vertrek. De pastoor is strak in de leer en kwam daardoor volgens de groep steeds verder van zijn parochianen af te staan. Van Roosmalen op zijn beurt miste de steun van het bisdom en besloot in oktober om op te stappen.

Frank Rovers van de actiegroep hoopt dat de nieuwe pastoor 'uit het juiste hout is gesneden en oog heeft voor het oud zeer dat er in Reusel zit'. Rovers: “De toestanden in Reusel hebben soms geleid tot spanningen binnen families. Steijaert moet een goed luisterend oor bieden en samen met de parochianen aan oplossingen werken.”

VIDEO: Frank Rovers van Werkgroep Stille Tocht: 'nieuwe pastor moet zieleherder zijn' (tekst gaat verder onder video)


Toekomst
Bisschop De Korte is blij met de komst van Steijaert en ‘hoopt dat hij samen met parochianen bouwt aan een goede toekomst.”

Overigens gaat Steijaert bij zijn pastoraal werk ook Harm Schilder ondersteunen die pastoor wordt in Bladel. Schilder was sinds 2006 pastoor in Tilburg. Hij kwam in het nieuws omdat hij voor half acht niet meer zijn kerkklokken mocht luiden om mensen op te roepen voor het gebed.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.